Japon teknoloji devi Toshiba'da işler çok kötü gidiyor

Japon teknoloji devi Toshiba'da işler çok kötü gidiyor

Toshiba 18 milyar dolar değer biçtiği çip birimini satmak için Japon hükümeti ve Bain Capital ile görüşmelere başlamaya karar verdi.

A+A-

Toshiba dünyanın ikinci büyük NAND hafıza çipi üreticisi olan biriminin satışından sağlayacağı gelirle milyarlarca dolarlık zararını kapatmaya çalışacak. Şirket anlaşmanın gelecek hafta imzalanmasını hedefliyor. 
Toshiba'nın yaptığı açıklamaya göre; Japon hükümeti-Bain Capital konsorsiyumu yaklaşık 2 trilyon yen, yani 18 milyar dolar ile ABD'li çip üreticisi Broadcom'un ilettiği 2.2 trilyon yenden daha düşük bir teklif verdi. 

Hükümetin dahil olduğu konsorsiyum alelacele kurulmasına karşılık birçok analist tarafından yarı iletken teknolojisini yurtiçinde tutmak isteyen Japon devlet onayını hızla alacağı tahmin edildiğinden favori olarak görülüyor. 
Konsorsiyumda Bain'in yanı sıra Japon devletine ait Innovation Network Corp of Japan adlı bir fon ve Japonya Kalkınma Bankası bulunuyor. Güney Koreli çip üreticisi SK Hynix ve Mitsubishi UFJ Financial Group'un bankacılık birimi de finansmanı sağlamayı değerlendiriyor. Ancak dünyanın ikinci büyük NAND hafıza çipi üreticisi Toshiba'nın satışı hızla tamamlanamayabilir. 
Şirketin çip işindeki ortağı ABD'li Western Digital satışın engellenmesi için mahkemeye başvurdu.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.