Japonya Merkez Bankası Başkanı’ndan Bitcoin açıklaması

Japonya Merkez Bankası Başkanı’ndan Bitcoin açıklaması

Başta BTC olmak üzere kripto paralardaki sert düşüş sonrası, kurum ve kuruluşlardan uyarılar ve açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Bitcoin’i tehlikeli atfedenler takımına Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda da katıldı.

A+A-

Perşembe günü katıldığı bir röportajda konuşan Kuroda, Bitcoin ve kripto paralar konusunda açıklamalarda bulundu. “İşlemlerin çoğu spekülatif ve volatilite olağanüstü yüksek seviyelerde” diyerek çekincelerini belirtti. 

Bitcoin ve diğer kripto paraların bir ödeme aracı olarak kullanımı konusunda olumsuz düşünen Japon Merkez Bankası Başkanı, “Bitcoin’in bir ödeme aracı olarak kullanımı oldukça sınırlı” dedi.

Bu tarz açıklamalara aslında oldukça aşinayız çünkü bu tarz kuruluşlar (özellikle bankalar) kripto paraları kendilerine rakip olarak gördüklerinden çok fazla destekçi yaklaşmıyorlar. Zira kripto paralar kontrol ve sınırlamalara tepki olarak doğan bir teknoloji. 

Donanımhaber'in haberine göre buna benzer açıklamaları daha önce İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey ve FED’in Başkanı Jerome Powell gibi isimlerden duymuştuk. Diğer yandan Bitcoin ve diğer kripto paraların geleceğini parası olduğunu düşünenler de az değil. 

Etiketler : , ,