Japonya Merkez Bankası politikasını değiştirmedi

Japonya Merkez Bankası politikasını değiştirmedi

Japonya Merkez Bankası para politikasını değiştirmezken, enflasyon tahminini düşürdü, büyüme tahminini yükseltti.

A+A-

Japonya Merkez Bankası (BOJ), bugünkü toplantısında, parasal teşviği değiştirmezken, enflasyon görünümünü düşürdü.teledi ve

BOJ, enflasyon hedefine ulaşma zamanlamasını öteledi ve böylelikle altıncı kez hedefe ulaşma için beklediği tarihi değiştirdi.

BOJ, getiri eğrisi kontrol programını ve varlık alımlarını, Bloomberg'in anketine katılan 43 ekonomistin tümünün beklentisi doğrultusunda değiştirmedi. BOJ, bugünkü açıklamasında, enflasyonun yüzde 2 olan hedefine Nisan 2019'da başlayacak mali yılda ulaşmasını bekliyor. Böylelikle banka, önceki tahminine göre hedefe bir yıl daha geç ulaşmayı öngörüyor.

Banka, iki gün süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, devlet tahvili alımları yoluyla piyasaya sürdüğü trilyonlarca yenlik (yüz milyarlarca dolar) teşvik programını değiştirmediğini kaydetti.

BOJ açıklamasında, 2017 için enflasyon tahminini 1.1 olarak açıklayarak yüzde 2 olan hedefinin oldukça altında tuttu. Banka büyüme tahminini ise yüzde 1.6'dan yüzde 1.8'e yükseltti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.