Japonya Merkez Bankası’nın yeni Başkan adayı belli oldu

Japonya Merkez Bankası’nın yeni Başkan adayı belli oldu

Japonya, Merkez Bankası Başkanlığı için akademisyen Kazuo Ueda’yı aday gösterdi.

A+A-

Japonya Başbakanı Fumio Kishida hükümeti 8 Nisan’da görev süresi dolacak olan Haruhiko Kuroda’nın yerine Merkez Bankası Başkanlığına akademisyen ve eski Banka Politika Kurulu Üyesi olan Kazuo’yu aday gösterdi.

Eski ABD Hazine Bakanı Larry Summers’ın “Japonya’nın Ben Bernanke’si” olarak nitelediği Ueda’nın 2005 yılında beri bankanın para politikasında söz hakkı bulunmuyor.

Deutsche Bank Group Japonya Ekonomisti ve eski banka yetkilisi Kentaro Koyama, 71 yaşındaki Ueada’nın Japonya Merkez Bankasıyla yakın bağları olduğunu söyledi.

Kazuo Cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamada bankanın şu anki para politikasının uygun olduğunu ve parasal gevşemenin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Kuroda enflasyon istikrar kazanana kadar teşviklerin devam etmesi konusunda ısrarcı olmuştu.

Kuroda yönetiminde Merkez Bankası, getiri eğrisi kontrolü politikası uygulamış, uzun vadeli faizleri kontrol etmek için hazine tahvili alma stratejisini benimsemişti.

Ueda enflasyon ve ücretlerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Japonya’da çekirdek enflasyon Aralık ayında yüzde 4 ile 41 yılın zirvesine çıkmış ve böylece 9 ay üst üste bankanın yüzde 2 olan hedefinin üzerinde gerçekleşmişti. Merkez Bankasının Kuroda Başkanlığındaki son para politikası toplantısını 9-10 Mart tarihlerinde yapması bekleniyor.

İlgili Haberler