Japonya, Orta Doğu'ya savaş gemisi gönderecek

Japonya, Orta Doğu'ya savaş gemisi gönderecek

Japonya'da Bakanlar Kurulu, Japon ticaret gemilerinin korunması için Orta Doğu'ya bir savaş gemisi ve karakol uçakları gönderilmesine karar verdi.

A+A-

Japonya'da Bakanlar Kurulu, Japon ticaret gemilerinin korunması için Orta Doğu'ya bir savaş gemisi ve karakol uçakları gönderilmesine karar verdi. Japon hükümeti, petrol ithalatının yüzde 90'ını gerçekleştirdiği Bölgeye gemilerinin güvenli bir şekilde yol alabilmelerini sağlamak için helikopteri olan bir destroyer ve P-3C modeli 2 adet karakol uçağı gönderecek. Bu gemi ve uçaklar, acil bir durum ortaya çıkması, tehlike içindeki gemilerin kurtarılması ihtiyacında Japonya Savunma Bakanı'nın vereceği özel bir emir ile silah kullanabilecekler. Geçtiğimiz hafta da Güney Kore, Orta Doğu'da, Hürmüz Boğazı'nda deniz trafiğinin güvenliğinin sağlanması için gelecek yıl bir destroyer ve helikopter göndereceğini duyurmuştu. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.