"Japonya, Türkiye ekonomisinin istikrarını destekliyor"

"Japonya, Türkiye ekonomisinin istikrarını destekliyor"

Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’a Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’a Türkiye ekonomisi hakkında  değerlendirmelerde bulundu. Büyükelçi Akio Miyajima, Japonya’nın Türkiye ekonomisinin istikrarını desteklediğini belirterek, “Yakın  gelecekte Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine gireceğine  inanıyorum” dedi.
   
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Ülkü Karakuş  ve Yönetim Kurulu Üyeleri Edip Balcı ve Süleyman Ekinci, Japonya

Büyükelçisi Akio Miyajima ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.
Görüşmede, iki ülkenin karşılıklı ticari ilişkilerinin geliştirilmesi  ve bu gelişimde Ankara Ticaret Odası’nın rolü ele alındı. Türkiye  ekonomisinin son 15 yılda geldiği aşamanın da konu edildiği görüşmede Büyükelçi Miyajima, Türkiye ekonomisinin IMF programı uygulamaya  başladığı 2001 yılından bu yana önemli gelişme kaydettiğine dikkat  çekti. Türkiye’nin, bulunduğu coğrafyadan kaynaklı sorunlar yaşadığını  ancak bunun iyi yanları da olduğunu kaydeden Büyükelçi Miyajima, Irak  ve Suriye’deki sorunların çözümlenmesinin Türkiye ekonomisine olumlu  yansıyacağını söyledi. Türkiye’nin Afrika ile kurduğu ticari  ilişkilerin de gelecek vadettiğini belirten Büyükelçi Miyajima, turizm  konusunda da olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi. Büyükelçi, Kapadokya’ya yaptığı ziyarette Latin Amerika’dan turistlerin geldiğini  gözlemlediğini anlattı.
“TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİ JAPONYA İÇİN ÖNEMLİ”-
Japonya’nın Türkiye’yi gerçekten çok önemsediğinin altını çizen Büyükelçi Miyajima, Türk Lirası’nda dalgalanmanın Japonya’yı da  etkilediğini belirterek,  “Sizin sorununuz aynı zamanda bizim  sorunumuz” dedi.
   
Büyükelçi Miyajima, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono’nun Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonla arayarak  “Türkiye ekonomisinin istikrarını desteklediklerini” ifade ettiğini  kaydetti. Büyükelçi, ATO Başkanı Baran’a Japonya Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili basın açıklamasının Türkçesini yazılı  olarak verdi. Büyükelçi Miyajima, “Dışişleri Bakanımız Sayın Kono, son  günlerdeki Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri  arasındaki ilişkilere değinerek, Türkiye’nin güçlü ve sağlıklı  ekonomisinin Japonya için önemli olduğunu ve Japonya’nın Türkiye  ekonomisinin istikrarını desteklediğini ifade etmiştir” dedi.
   
Japonya’nın Türkiye’ye yönelik dostane tavrının önemli olduğunu  kaydeden ATO Başkanı Baran, “Japonya’nın Türkiye’nin yanında olduğunu  hissetmemiz bizim için büyük önem taşıyor” dedi. Japonya’nın dünyanın  en başarılı ekonomilerinden biri olduğunu söyleyen Baran, Büyükelçi Miyajima’ya Japonya ekonomisi ve eğitim sistemi hakkında sorular  yöneltti.  Baran, Ankara Ticaret Odası olarak ili ülke arasındaki  ticari ilişkilerin gelişmesi için birlikte çalışmaya hazır olduklarını  da sözlerine ekledi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.