Japonya vergi zammını erteledi

Japonya vergi zammını erteledi

Japonya Başbakanı Abe, ekim 2015 için planlanan satış vergisi zammını nisan 2017'ye ertelediklerini ve Parlamento'nun 21 Kasım'da feshedileceğini açıkladı

A+A-

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, "Satış vergisinde ekim 2015 için planladığımız artırımı nisan 2017'ye kadar erteleyeceğiz" dedi.

Bugün önemli açıklamalarda bulunan Abe, vergi zammı ertelemesinin yanı sıra, Parlamento'yu 21 Kasım'da fes edeceklerini de duyurdu. Abe konuya ilişkin, "Parlamento 21 Kasım'da feshedilecek. Yapılacak seçimlerde LDP ve Komeito koalisyonu çoğunluğu kaybederse başbakanlıktan istifa edeceğim" dedi.

Tüketim vergisinin yüzde 8'den yüzde 10'a yükseltilmesi için planlanan zammın deflasyondan çıkış için tehdit unsuru oluşturacağına işaret eden Abe, vergi artışının tekrar ötelenmeyeceğini kaydetti.

Nisanda yüzde 5'ten 8'e yükseltilen tüketim vergisi sonrası Japonya 2. çeyrekte yüzde 7,3 daraldı. Ekonomi dün açıklanan verilere göre 3. çeyrekte de yüzde 1,6 daralarak 3 dipli durgunluğa girmişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.