Japonya'da enflasyon 4 aydan bu yana ilk kez hızlandı

Japonya'da enflasyon 4 aydan bu yana ilk kez hızlandı

Japonya'da taze gıda fiyatlarını dışarıda bırakarak hesaplanan çekirdek enflasyon Haziran'da 4 aydan bu yana ilk kez hızlandı.

A+A-

Japonya'da taze gıda fiyatlarını dışarıda bırakarak hesaplanan  çekirdek enflasyon Haziran'da 4 aydan bu yana ilk kez hızlandı. Ancak bu hafif hızlanma, BOJ'un yüzde 2 hedefine ulaşmak için hala çok  uzun bir yol olduğunu ortaya koydu.
   
Haziran ayında çekirdek enflasyon yüzde 0,8 olarak gerçekleşti. Mayıs ayında yüzde 0,7 olan enflasyonun Haziran'da yüzde 0,8'e yükseleceği öngörülüyordu.

   
Taze gıda ve enerji fiyatları hariç enflasyon ise Haziran ayında  geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 oldu. Mayıs ayında yüzde 0,3 seviyesinde gerçekleşmişti. Açıklanan veriler sonrasında analistler BOJ'un 31 Temmuz'da  açıkmayacağı çeyrek dönem raporunda enflasyon projeksiyonlarını  düşürmesini bekliyorlar. Banka hali hazırda çekirdek TÜFE'nin Mart 2021  sonunda yüzde 1,8'e yükselmesini bekliyor.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.