Japonya'da yedi kentte OHAL ilan edildi

Japonya'da yedi kentte OHAL ilan edildi

Japonya Başbakanı Shinzo Abe Tokyo ve Osaka'nın aralarında olduğu 7 kent için olağanüstü hal ilan etti

A+A-

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ilk kez dün sabah duyurduğu Tokyo  ve Osaka'nın aralarında olduğu 7 kent için olağanüstü hal ilan etme niyetini bugün resmi uygulamaya geçirdi.

Abe yaptığı açıklamada, ilk etapta 1 ay için ilan edilen olağanüstü halin insanların yaşamlarının tehlikede olmadığının netleşmesi halinde  planlanandan erken kaldırılabileceğini de vurguladı.

Başbakan Abe, alınan karar ile insanların dolaşmalarının, bir araya  gelmelerinin yüzde 70-80 oranında azaltılabilmesi halinde koronavirüs  salgınının 2 hafta içinde tepe noktasına ulaşmasının sağlanabileceğini  ifade etti.

Japon hükümeti bugün yaptığı toplantıda ayrıca, koronavirüs salgınının ekonomik etkileri ile başa çıkmak için hazırlanan ve 39,5 trilyon  büyüklüğünde mali harcama içeren 108,2 trilyon yen büyüklüğündeki  teşvik paketine onay verdi.

Hükümet yaptığı açıklamada, bu ekonomik paketin amacının Japonya'nın  yeniden deflasyona dönmesini engellemek, ekonomik toparlanmaya ve  mali sağlığa doğru giden yolu açmak olduğunu vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.