Japonya'dan Güney Kore ekonomisini darbe

Japonya'dan Güney Kore ekonomisini darbe

Japonya'nın bazı materyallerin Güney Kore'ye ihracatına sınırlama getirmesi ülke içinde destek bulurken, sınırlamanın Güney Kore ekonomisini olumsuz etkilemesi bekleniyor

A+A-

Japonya'nın bazı materyallerin Güney Kore'ye ihracatına sınırlama getirmesi ülke içinde destek bulurken, sınırlamanın Güney Kore ekonomisini olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Japan News Network tarafından yapılan ankete göre, Japonya'da seçmenlerin yüzde 58'i hükümetin teknoloji sektörü için yaşamsal önemi bulunan özellikli materyallerin Güney Kore'ye ihracatına sınırlama getirme kararını destekliyorlar. Japon hükümetinin ihracata sınırlamalar getirmesini yanlış bulanların oranı ise yüzde 24 oldu. 

Güney Kore Maliye Bakanı Hong Nam-ki ise yaptığı açıklamada Japonya'dan uyguladığı sınırlamaları geri çekmesini istedi. Maliye Bakanı, Japonya'nın çip ve akıllı telefon ekranı üretimi açısından önemli materyallerin ihracatına getirdiği sınırlamadan etkilenen Güney Kore şirketlerine yardım etme sözü de verdi.

Sınırlama Güney Kore ekonomisini vurur

JP Morgan, Japonya'nın yarı iletken ve akıllı telefon ekranlarının üretiminde kullanılan bazı materyallerin Güney Kore'ye ihracatına sınırlama getirmesinin 3 aydan kısa bir süre içinde Güney Kore ekonomisi üzerinde etkisini göstereceğini savundu. 

Güney Koreli çip ve ekran üreticilerinin üç aydan kısa stoklarla çalıştıklarını belirten JP Morgan, stoklarda azalmanın ve yavaşlayan üretimin GSYH üzerinde de etkisini göstereceğini öngördü. 

Çip ihracatı Güney Kore'nin ihracatının beşte birini oluşturuyor. 

JP Morgan, Güney Kore ekonomisinin 2019'da yüzde 1,8 ve 2020'de yüzde 1,7 büyümesini bekliyor. Güney Kore hükümetinin beklentileri ise yüzde 2,5 ve 2,6.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.