Jazz, Canan, Kadıköy

Jazz, Canan, Kadıköy

Kadıköy 10 Haziran'da özel bir performansa ev sahipliği yapacak, jaz festivallerinin ortasında olduğumuz dönemde fetsival dışı bir performans sizleri bekliyor..

A+A-

Garanti Jazz Yeşili,  Ankara Jazz Festivali ve Akbank Jazz Festivali derken pek çok ünlü yabancı jazz sanatçısı ülkemize geldi, geliyor ve performanslarını sergiliyor... Oysa ülkemizin çok da bilinmeyen ancak müzikalitesi hiç de yabancı rakiplerinden aşağı kalmayan jazz sanatçıları da sahne almaya devam ediyor. 

Bugün size bunlardan birisinden söz edeceğiz, 

Canan Duran, 

Uzun yıllar jazz vokal olarak sahne alan Canan Duran ilk defa kendi bestelerini seslendireceği performansıyla 10 Haziran Çarşamba günü iki saatlik performansı ile “Akustik Sahne'de” olacak. 


 

Kendisinden biraz bahsedersek:

Müzik hayatına 15 yaşında klasik gitar eğitimiyle başladı. Bu yıllarda kurduğu müzik gurubuyla festivallerde sahne alma imkanı buldu.

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Şan Bölümü'ne birincilikle kabul edildi. Şan eğitimini devlet opera ve balesi sanatçılarından Remziye Alper ve yardımcı doçent Şebnem Ünaldan, sahne derslerini Atilla Manizada, Mehmet Birkey ve Murat Göksu'dan alan Canan Duran, 2004 yılında başarıyla mezun oldu. 2001-2004 yılları arasında Cemal Reşit Rey operası ve korosunda oyunlarda ve konserlerde görev aldı.İstanbul Devlet Tiyatrosunda çalıştı. 2006-2007'de, Rand Esen ve Sibel Köse'nin caz vokal atölye çalışmalarına katıldı. 2009 Polonya Voicingers Uluslararası caz vokal yarışmasında Türkiye'yi başarıyla temsiletti. 2010 yılında Nardis Jazz Vocal yarışmasında 1. oldu. Bir çok konserler verdi , performaslarının yanısıra vokal koçluğu ve piyano dersleride vermeye devam etmektedir...
 

Canan Duran, bu konserinde tamamen kendi bestlerinden oluşan bir repertuar seslendirecek. Borsatek olarak tavsiyemiz kendinizi bu müzik ziyafetinden mahrum bırakmayın ve Canan Duran'ın benzersiz ses renginin güçlü yorumunun siz mutlu etmesine izin verin.. 

Performansın sergileneceği mekana ilişkin bilgilere ve diğer öğrenmek istediklerinize  facebook sayfasından ulaşabilirsiniz : 

https://www.facebook.com/events/1592054171050168/

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.