JCR Avrasya'nın yeni genel müdürü belli oldu

JCR Avrasya'nın yeni genel müdürü belli oldu

JCR Avrasya'nın yerli ortaklara ait payının Borsa İstanbul, finansal birlikler ve bazı bankaların ortaklığıyla devralınmasının ardından şirkete genel müdür ataması da yapıldı.

A+A-

BORSATEK - Kredi derecelendirme kuruluşu JCR Avrasya'nın yerli ortaklara ait payının Borsa İstanbul, finansal birlikler ve bazı bankaların ortaklığıyla devralınmasının ardından şirkete genel müdür ataması da yapıldı. 

JCR Avrasya'nın yeni genel müdürü son olarak Halk GYO Genel Müdürlük görevini yapan Feyzullah Yetgin oldu.
28 Kasım 2019'da imzalanan devir sözleşmesinin ardından yeni ortaklar 17 Ocak 2020'de yaptıkları genel kurul ile yönetim kurulu üyelerini belirlemişlerdi. 

Hisse devri yapan Türk ortaklarının hala danışman olarak görev yaptığı şirkette bugün itibarıyla atanan Feyzullah Yetgin görevine başladı.

Feyzullah YETGİN kimdir

JCR Avrasya'ya Genel Müdür olarak atanan Feyzullah Yetgin 1970 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde "Türkiye'de Leasing ve İstihdam" konulu tezi ile yüksek lisans çalışmasını tamamladı. "Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının Performans Değerlemesi ve Türkiye Uygulaması" konulu tezi ile Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim dalında doktorasını 2002 yılında tamamlayan YETGİN, 2012 yılında Finans Anabilim dalında Doçent unvanı aldı.

1989 yılında Kale Kimya A.Ş.'de başladığı iş hayatına farklı leasing şirketlerinde yöneticilik yaparak devam eden YETGİN, 2003-2009 yılları arasında T.C. Başbakanlık TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş.'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2010-2016 yılları arasında Çalık Emlak ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan YETGİN, 18 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Halk GYO A.Ş.'de Genel Müdür ve 15 Haziran 2017 tarihinden itibaren Halk GYO A.Ş.'de Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapmaktaydı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.