JCR: Sonuçların nota etkisi sınırlı

JCR: Sonuçların nota etkisi sınırlı

JCR, seçim sonuçlarının kredi notları üzerinde sınırlı etki yapacağını belirtti

A+A-

Türkiye'de 1 Kasım'da yapılan genel seçimin sonuçlarını değerlendiren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR, seçim sonuçlarının kredi notları üzerinde sınırlı etki yapacağını belirtirken, kurulacak yeni hükümetin politikalarının dikkatle izleneceğini vurguladı. 

Zorlu bir dış ekonomik ortamda karşı karşıya olunduğu bir ortamda, siyasi belirsizlikte bir rahatlamanın Türkiye için pozitif

görülebileceğini belirten JCR, ancak bunun uluslararası finansal piyasalara bağlı olduğunu da ifade etti. JCR, Türkiye için orta vadede bir değişiklik olmadığını savunurken, Türkiye'nin hala siyasi ve sosyal istikrarın yurt içi etnik gerilimlerin düzeltilmesi yoluyla güçlendirilmesine, pro aktif şekilde dengeleyici makroekonomik politikaların izlenmesi ve cesur yapısal refomlara ihtiyacı olduğunu belirtti.

JCR, yeni kurulacak AKP hükümetinin 4 yıllık görev döneminde siyasi ve sosyal istikrarı nasıl artıracağını ve uygulayacağı ekonomi politikalarını takip edeceklerini vurguladı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.