Jeff Bezos 82 yaşındaki bir kadın pilotla uzaya gidiyor

Jeff Bezos 82 yaşındaki bir kadın pilotla uzaya gidiyor

Amazon kurucusu Jeff Bezos 20 Temmuz tarihinde uzaya gitmek için kolları sıvamıştı. Bezos şimdi kardeşi Mark Bezos'un dışında 82 yaşındaki kadın pilot Wally Funk'u yanına alacağını duyurdu.

A+A-

Dünyanın en zengin 100 insanından biri olan, Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos uzay turizmi için kolları sıvayan Blue Origin şirketinin ilk uzay seyahatinde onur konuğu olarak yanında ABD'li 82 yaşındaki kadın pilot Wally Funk'u davet etti.  

Havacılık ve uzay şirketi olan Blue Origin'i  ilk insanlı uzay yolculuğunun 20 Temmuz'da yapılması planlanıyor. Bilindiği üzere yakın zamanda Jeff Bezos yakın zamanda milyonlarca dolarlık bir açık artırmayla yanına alacağı başka bir kişiyi belirlemeye çalışmıştı. Şimdi görünen o ki Jeff Bezos ve kardeşi Mark Bezos'un yanında bir de Wally Funk olacak ilk uçuşta. 

Blue Origin'in New Shepard uzay aracıyla yapılacak olan uçuş için araç Batı Teksas'taki bir çölden fırlatılacak. Bununla birlikte uçuşun yaklaşık 10 dakika süreceği tahmin ediliyor. Onur konuğu olarak davet edilen Wally Funk 1960'larda kadın pilotlarını astronotluk için test eden Woman in Space programının en genç mezunu. Diğer yandan Funk, Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) ve Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu'nun (NTSB) ilk kadın müfettişiydi. 
 

Etiketler : , ,