Jefferson/Fed: Para politikasını sıkılaştırmanın etkisini hala öğreniyoruz

Jefferson/Fed: Para politikasını sıkılaştırmanın etkisini hala öğreniyoruz

Fed Yönetim Kurulu üyesi Philip Jefferson yaptığı açıklamada para politikasını sıkılaştırmanın etkisini hala öğrendiklerini söyledi.

A+A-

Fed Yönetim Kurulu üyesi Philip Jefferson, para politikasını sıkılaştırmanın, faiz oranlarını artırmanın ekonomi ve fiyatlar üzerindeki etkisini hala öğrenmekte olduklarını söyledi. 

Washington'da katıldığı bir etkinlikte konuşan Jefferson, enflasyonun aşağı gelmeye başladığını, enflasyonda bu aşağı gelişin bir kısmının sıkı para politikasından, bir kısmının da global tedarik zincirinin iyileşmekte olması gibi başka faktörlerden kaynaklandığını vurguladı.

Jefferson, "Ancak para politikasının ekonomiye ve enflasyona etkileri uzun, değişken ve oldukça belirsiz şekilde gecikmeli. Biz hala şu ana kadar yaptığımız sıkılaştırmanın tam etkisini öğrenmekteyiz" dedi. 

Fed'in gelecek toplantıda faiz artırmaya devam etmesi gerekip gerekmediği konusunda görüşünü açıklamayan Jefferson, yüksek faiz oranlarının ekonominin konut gibi faize hassas sektörlerinde harcamam cesaretini kırmakta olduğu ortamda enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru düşmesi gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler