JP Morgan: Bitcoin 2-3 katına çıkabilir

JP Morgan: Bitcoin 2-3 katına çıkabilir

ABD’nin uluslararası yatırım bankası JP Morgan, Bitcoin’in 2020 yılındaki çıkışının devam edeceğini öngördüğünü açıkladı

A+A-

ABD’nin uluslararası yatırım bankası JP Morgan, Bitcoin’in 2020 yılındaki çıkışının devam edeceğini öngördüğünü ve en büyük kripto paranın alternatif bir para olarak diğerlerine göre altınla çok daha iyi mücadele ettiğini belirtti.

Uzmancoin'de yer alan habere göre, yaz sezonunda MicroStrategy, Ekim ayı başında Square ve bu hafta PayPal’ın Bitcoin’le ilgili açıklamaları zaten yükseliş halinde olan en büyük kripto paranın daha da yukarı gitmesine yol açtı. BTC, 12 Mart çöküşü gibi büyük bir kriz görmesine rağmen yılbaşından bugüne yaklaşık yüzde 70’lik bir değer kazandı.

JP Morgan’a göre, içinde altın ETF varlıklarının da olduğu fiziksel altın piyasası şu anda 2.6 trilyon dolarlık bir değere sahip. Dolayısıyla bugünlerde Bitcoin‘i, çoğunlukla teknolojiye daha açık olmasıyla bilinen Y kuşağı tercih ediyor. Yani BTC ile altın arasında adaptasyon ve güven açısından hala büyük fark var.

JP Morgan: Küçük bir katılım bile Bitcoin’i 2-3 katına çıkarır

JP Morgan, Bitcoin’in altına yetişmesi için 10 katlık bir büyüme gerektiğini belirtiyor ancak konuyla ilgili olarak şu yorumu da yapıyor:

“Uzun vadede altrenatif bir varlık olarak görülmesi durumunda, altından Bitcoin’e geçecek küçük bir kitle bile BTC’nin fiyatını 2-3 katına çıkaracaktır”

Banka ayrıca kripto paraların bir süre sonra altın gibi, sadece varlığın değerini koruma stratejisi kapsamında kullanılmayabileceğini de öne sürüyor:

“Kripto para birimleri yalnızca değer koruma amacıyla değil, ödeme aracı olmaları sebebiyle de alınıyorlar. Ekonomi kuruluşları ne kadar kripto paraları bir ödeme aracı olarak kabul ederlerse, gelecekte de bu kripto paraların değeri o kadar artacaktır”

JP Morgan, Bitcoin’de uzun vadede beklenen muhtemel yükselişin de önümüzdeki yıllarda küresel yatırımcı kitlesinde önemli bir rol alacak olan Y kuşağının devreye girmesiyle gerçekleşeceğini düşünüyor:

“Bitcoin her geçen gün, alternatif bir varlık olarak altınla daha yoğun şekilde mücadele ediyor. Milenyıllar dediğimiz bu kitle küresel yatırım kalabalığında daha önemli bir yer tuttukça Bitcoin’in muhtemel yükselişi de gerçekleşecektir”

Kısa vadede hedef 14 bin dolar

Teknik anlamda da Bitcoin’den yükseliş bekleniyor. Analist ve teknik stratejist Katie Stockton’a göre eğer momentum devam ederse BTC kısa vadede 14 bin dolara kadar yükselecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.