JP Morgan CEO'suna Bitcoin'da manipülasyon suçlaması

JP Morgan CEO'suna Bitcoin'da manipülasyon suçlaması

Bitcoin'ın bir 'dolandırıcılık' olduğunu söyleyen ve bu para birimini alanları "aptallıkla" suçlayan JP Morgan Chase CEO'su Jamie Dimon'a karşı piyasaları manipülasyon ettiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulunuldu

A+A-

Bitcoin'ın bir 'dolandırıcılık' olduğunu söyleyen ve bu para birimini alanları "aptallıkla" suçlayan JP Morgan Chase CEO'su Jamie Dimon'a karşı piyasaları manipülasyon ettiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulunuldu

JP Morgan Chase CEO'su Jamie Dimon, Bitcoinin bir 'dolandırıcılık' olduğunu söylemiş, bu parayı satın alan insanları “aptallıkla” suçlamıştı. Bu sözlerinin hemen ardından yönettiği bankanın yüklü miktarda bitcoin aldığının ortaya çıkması üzerine kendisi hakkında piyasaları manipüle ettiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulunuldu.

Londra merkezli likidite sağlayıcısı Blockswater, JPMorgan Chase ve Dimon’a karşı İsveç Finansal Denetim Otoritesi’ne yaptığı başvuruda şirketin CEO’sunun bitcoinin bir “dolandırıcılık” olduğunu söyleyerek Avrupa Birliği’nin Piyasa Bozucu Eylemler Regülasyonları'nın (MAR) 12. maddesini ihlal ettiğini belirtti.

Başvuruda ayrıca belgeler ile Dimon’ın açıklamalarından önce ve sonra JPMorgan’nın Nasdaq Nordic adlı bir şirket için bitcoin türevleri aldığı ve bunda “piyasaları manipülasyon kokusu” olduğu kaydedildi.

Dimon’ın açıklamalarından hemen sonra Twitter üzerinden "I am Nomad" kullanıcı adlı bir hesaptan paylaşılan ekran görüntüleri JP Morgan'ın şaşırtıcı bir hamleyle büyük bir bitcoin bloku satın aldığını ortaya koymuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.