JP Morgan dolar/TL tahminlerini açıkladı

JP Morgan dolar/TL tahminlerini açıkladı

JP Morgan'ın CEEMEA Bölgesi'nde en cazip gördüğü ülkelerden biri Türkiye oldu

A+A-

JP Morgan'ın CEEMEA Bölgesi'nde en cazip gördüğü ülkelerden biri Türkiye oldu. Kuruluş, listeyi ABD piyasalarına göre tarihi iskontoyu  dikkate alarak oluşturdu.
Kuruluş, gelişen piyasa görünüm ve strateji raporunu yayınladı. Raporda hisse senedi piyasası cazip görünen EMEA ülkeleri Güney Afrika, Pakistan, Polonya, Türkiye, Kuveyt, Katar, Macaristan ve Mısır olarak sıralandı. Genel gelişen piyasalar hisse stratejisinde  ise Türkiye hisse senedi piyasaları için tavsiyenin NÖTR olduğu  ifade edildi.

Değerlendirmede kuruluşun Türkiye için 2021 büyüme beklentisini %6,8'den %8,4'e çıkardığı hatırlatıldı. TCMB'nin faizi için yıl  sonu tahmini %18,00, gelecek yıl sonu tahmini ise %15,00  belirtildi.
Raporda JP Morgan'ın kur tahminleri de yer aldı. Dolar/TL için Eylül tahmini 8,25, Aralık tahmini 8,50 oldu. 2022 Mart ayı için 9,0, Haziran ayı için 9,50 tahmin olduğu bilgisi verildi.
Kuruluşun değerlendirmesine göre küresel gelişen piyasa portföyünde Türkiye tahvil ve döviz piyasaları için tavsiye de "piyasaya paralel  getiri" düzeyinde bulunuyor.