JP Morgan: Erken seçim olasılığı artıyor

JP Morgan: Erken seçim olasılığı artıyor

JP Morgan: Türkiye'nin askeri faaliyetleri koalisyon oluşumunu zorlaştırıyor

A+A-


JP Morgan tarafından yayınlanan raporda Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmeler ve koalsiyon olasılığı ele alındı ve Türkiye'de yaşanan şiddet eylemleri dalgasına hükümetin Suriye'deki İŞİD hedeflerine ve Kuzey Irak'taki PKK kamplarına hava saldırıları düzenleyerek cevap verdiği hatırlatıldı.

Kurum, İŞİD'de karşı mücadelenin koalisyon görüşmeleri üzerinde önemli bir etkisi olmasa da PKK'ya karşı girişilen saldırıların görüşmeleri zora sokma ihtimali olduğunu idddia etti.

Buna bağlı olarak bir koalsiyon hükümeti kurulması ya da Kasım ayında erken seçime gidilmesi olasılığını nerdeyse eşit olarak değerlendiren kurum PKK ile devam eden mücadele sürecinin yeni seçim ihtimalini artırabilecek bir gelişme
olduğunu vurguladı.
JP Morgan, önümüzdeki haftalarda siyasi belirsizliğin derinleşmesi halinde, büyüme görünümünün bozulabileceğini vurguladı.

JP Morgan'ın Türkiye ekonomisine dair beklentileri ise şöyle oldu:

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.