JP Morgan, TCMB'den 1.5 puan daha indirim bekliyor

JP Morgan, TCMB'den 1.5 puan daha indirim bekliyor

JP Morgan, TCMB'nin faizi yıl sonuna kadar yüzde 15'e ve 2020 sonuna kadar yüzde 12,50'ye indirmesini bekliyor

A+A-

JP Morgan, TCMB'den yıl sonuna kadar toplam 150 baz puan daha faiz indirimi bekliyor ve faiz indirimlerinin 2020 yılında da devam edeceğini öngörüyor.

TCMB Para Politikası Kurulu'nun dünkü toplantısından çıkan kararları değerlendiren JP Morgan, yapılan 325 baz puanlık indirim ile birlikte son iki toplantıda yapılan toplam faiz indiriminin 750 baz puana ulaştığına işaret etti. 

325 baz puanlık faiz indiriminin daha derin bir faiz indirimi riskinden endişe eden bazı piyasa katılımcılarını rahatlattığını belirten JP Morgan, PPK sonrası yapılan yazılı açıklamanın da önden yüklemeli parasal gevşemenin sona erdiğine ve önümüzdeki dönemde verilecek politika kararlarının enflasyondaki sürprizleri yönü ve büyüklüğü tarafından belirleneceğine işaret ettiğini savundu. 

"Enflasyonun yıl sonunda TCMB'nin tahmininin 130 baz puan altında olmasını beklediğimiz dikkate alındığında yıl sonuna kadar kümülatif olarak 150 baz puan daha faiz indirimi bekliyoruz" değerlendirmesini yapan JP Morgan, "Bu yıl sonu için politika faizi tahminimizin değişmeyerek yüzde 15,00 olarak tutulduğu anlamına geliyor" dedi. 
JP Morgan, politika faizinin 2020 sonunda yüzde 12,50 seviyesine düşmesini beklediklerini de belirtti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.