JP Morgan'dan olumlu rapor

JP Morgan'dan olumlu rapor

JP Morgan, Türkiye'nin dış kırılganlıklarını azalmasını bekliyor

A+A-

JP Morgan, Türkiye'nin dış kırılganlıklarının önümüzdeki birkaç yılda azalmasını beklediğini bildirdi. Polonya ve Türkiye'nin dış dengesizliklerini değerlendiren bir rapor yayınlayan JP Morgan, 3 nedenden dolayı Türkiye'nin dış kırılganlıklarının önümüzdeki birkaç yılda düşmesini beklediği belirtti. Bu nedenleri EUR/USD paritesinde daha fazla zayıflık beklenmemesi, artan net turizm geliri ve şirketlerin kaldıraç azaltımları olarak sıralayan JP Morgan, Türkiye'nin tasarruflarını artırması, iş yapma ortamını işileştirecek yapısal reformları gerçekleştirmesi gerektiğini de vurguladı. 

 

Türkiye'nin 2014 yılında GSYH'nın yüzde 5,1'i seviyesinde olan açıklarının bu yıl GSYH'nın yüzde 4,1'i, 2016'da ise yüzde 3,7'si seviyesine gerileyeceğini tahmin eden JP Morgan, düşük enerji fişatlarının Türkiye'nin dış dengelerini desteklemeye devam edeceğini belirtti. JP Morgan ayrıca, Türkiye'nin dış dengesizliklerini artıran zayıflayan turizm gelirleri, jeopolitik riskler ve EUR/USD paritesindeki hareketler gibi faktörlerin önümüzdeki dönemde büyük olasıkla tekrarlanmayacağını da ifade etti.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.