JP Morgan'dan zengin müşterileri için Bitcoin Fonu

JP Morgan'dan zengin müşterileri için Bitcoin Fonu

Bitcoin’e yönelik kurumsal talep artmaya devam ediyor. Kripto piyasası düzenlemeleri ve ilk Bitcoin ETF’nin onaylanması için artan çağrıların ortasında daha fazla Wall Street devi Bitcoin’i benimsedikçe zengin müşteri kriptoya yatırım yapmaya devam ediyor

A+A-

Yatırım bankacılığı devi JP Morgan, görünüşe göre bu hafta özel banka müşterilerine bir Bitcoin fonu kuruyor. Bankacılık devi, Nisan ayında NYDIG ile işbirliği içinde Bitcoin fonunu tanıttı, ancak yakın zamana kadar müşterilere sunmaya başlamadı.

Fon, müşteriler için en güvenli ve uygun maliyetli yatırım alternatifi olarak tanıtıldı. Bu aynı zamanda daha önce Bitcoin talebini reddeden JP Morgan için yaklaşımda bir değişimi temsil ediyor. Şimdi, Amerikan bankacılık devi özel bir Bitcoin fonu başlatmaya hazırlanıyor.

Duyuru, JP Morgan’ın kripto varlıklarını perakende zengin müşterilere pazarlamaya başlamasından sadece birkaç hafta sonra geldi.  Şirketin CEO’su Jamie Dimon, en iyi kripto para birimini çok sevmediğini söyleyen, ancak müşterilerin bir şeye yatırım yapmak isterse bunu yapacaklarını kabul eden tanınmış bir Bitcoin eleştirmenidir. Bankanın varlık yönetimi CEO’su geçtiğimiz günlerde müşterilerin Bitcoin’i bir varlık sınıfı olarak gördüğünü belirtti.

Megabank aynı zamanda Ethereum ve Defi piyasasıyla da oldukça ilgilendi, ETH 2.0 stake etmenin milyarlarca dolarlık bir sektör olabileceğini ve hatta Ethereum’un gerçek servet deposu olmak için Bitcoin’den daha iyi performans gösterebileceğini iddia etti.

Etiketler : , ,