JP Morgan'ın kripto parası kullanıma sunuluyor

JP Morgan'ın kripto parası kullanıma sunuluyor

Bahreyn Merkez Bankası (CBB), JPMorgan imzalı JPM Coin'iin testlerinin tamamlandığını duyurdu. Ülkedeki dijital ekonomi dönüşümü için büyük bir gelişme olacak.

A+A-

Bahreyn son zamanlarda Blockchain ve kripto paralarla ilgili öne çıkan ülkelerden biri oldu. Kısa süre önce Binance, Bahreyn’de faaliyet gösterebilmek için ilk onayı almıştı. Bir yeni haber de Bahreyn Merkez Bankası (CBB) tarafından geldi. CBB, JPMorgan imzalı JPM Coin testlerini tamamladığını duyurdu.

Bahreyn JPM Coin ile Yeni Döneme Doğru Yol Alıyor

Onyx ile birlikte tamamlanan testlerle birlikte uluslararası ödemelerde yeni bir dönem başlayacak gibi görünüyor. JPM Coin bu açıdan oldukça önemli. CBB, bankanın verimli ödeme çözümleriyle artık daha iyi bir müşteri deneyimi sunacağı konusunda iddialı.  Bu arada yapılan test, Bank ABC‘nin Aluminium Bahrain (ALBA) için gerçek zamanlı ödemeler başlatmasının yolunu açtı.

Bahreyn Merkez Bankası Başkanı Rasheed Al Maraj şunları söyledi:

“ALBA, Bank ABC ve Onyx by JP Morgan ile yaptığımız çalışmalar sayesinde, bugün geleneksel sınır ötesi ödemeler alanında var olan verimsizlikleri ve sıkıntılı noktaları ele almayı ve ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz”

Donanımhaber'in haberine göre Bahreyn’in, Orta Doğu’nun en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu da söylemek gerekiyor. Ülkede GSYHİ, 35 milyar doları geçti.

İlgili Haberler