JPMorgan, yıl sonu cari açık tahminini açıkladı

JPMorgan, yıl sonu cari açık tahminini açıkladı

JPMorgan, Türkiye'nin bu yıl 28,8 milyar dolar cari açık vermesini bekliyor

A+A-

TCMB'nin dün açıkladığı cari işlemler dengesi verilerini değerlendiren JPMorgan, pandeminin etkisi ile düşen turizm ve ulaştırma gelirlerinin yanı sıra keskin şekilde yükselen altın ithalatının etkisi ile cari işlemler açığının arttığına işaret etti.

2020 yılının tamamında cari işlemler açığının 28,8 milyar dolar, GSYH'nın yüzde 4,3'ü sevilesinde gerçekleşmesini bekleyen JP Morgan, 2021 yılında ise açığın kısmen toparlanan turizm gelirlerinin, altın ithalatının daha normal seviyelere dönmesinin etkisi ile azalacağını öngördü.

JP Morgan, 2021 yılında cari işlemler açığının 15,4 milyar dolar ile GSYH'nın yüzde 2,3'ü seviyesine gerileyeceğini belirtirken, beklenen bu iyileşmeye rağmen, sermaye girişlerinin büyük olasılıkla zayıf kalmaya devam edeceğini ve dış dengeler konusunda endişeler çok büyük olasılıkla uzamayı sürdüreceklerini kaydetti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.