JPMorgan'dan Fed'in faiz kararıyla ilgili çarpıcı tahmin

JPMorgan'dan Fed'in faiz kararıyla ilgili çarpıcı tahmin

JPMorgan, Fed'in gelecek ay yapacağı faiz artışıyla ilgili yeni bir tahminde bulundu.

A+A-

JPMorgan stratejistlerine göre Fed Eylül ayında büyük ihtimalle büyük faiz artışlarının sonuncusunu gerçekleştirecek ve hisselerin yılın ikinci yarısında rallisine devam etmesi için yolu açacak.

Fed’in Eylül ayında tekrar büyük bir faiz artışı yapmasını bekliyoruz ama sonrasında Fed’in piyasaları yeni bir şahin duruşla şaşırtmayacağını düşünüyoruz” diyen Mislav Matejka liderliğindeki stratejistler büyüme ve para politikası arasındaki feda ilişkisinin iyileşmesini ve tüm piyasaların toparlanması konusunda yardımcı olmasını beklediklerini kaydetti.

JPMorgan stratejistleri, ABD hisse senetlerinde boğa beklentisini yüksek sesle dile getirenlerin başında geliyor ve yatırımcılar Fed'in şahin bir seyir izleyebileceğinden endişe duymaya devam etse de, faize duyarlı büyüme hisse senetlerinin değer sepeti hisselerine oranla daha iyi performanslarını sürdürmesini bekliyorlar. Geçen hafta Fed yetkililerinden faizlerin görünümüne ilişkin karışık sinyaller, S&P 500'ün dört haftalık yükseliş serisinin sona ermesine neden olmuştu.

Stratejistler S&P'nin yılsonuna dek yüzde 3,5 yükselmesini bekliyor

Bloomberg anketi, üst düzey stratejistlerin medyan tahminlerinin S&P’nin mevcut seviyelerden yılsonuna dek yüzde 3,5 daha artmasını beklediklerini ortaya koydu.

Goldman Sachs stratejistleri de enflasyon ve büyüme patikasının yılın ikinci yarısında hisse senetlerinin yol haritasını etkileyeceğini belirtse de kayıtlardaki en iyi yazlarından birini geçiren ABD hisselerinin daha fazla yükseliş için kısıtlı bir alanı olduğunu vurguladılar.

Bankanın stratejislerinden David J. Kostin geçtiği bir notta, “Bir resesyon yaşanacağına dair endişelerin tekrar ortaya çıkması çok büyük ihtimalle son rallinin gücünü kaybetmesine neden olur” değerlendirmesinde bulundu.

Bu hafta bütün dikkatler Fed Başkanı Jerome Powell’ın piyasanın faiz artışlarıyla ilgili beklentilerini sıfırdan oluşturma şansını elde edeceği Jackson Hole’da gerçekleştirilecek sempozyumda olacak.

Yüksek faizler, teknooji hisseleri bugünkü değerleri üzerinden gelecekteki kârları açısından daha büyük bir indirim anlamına gelmesi nedeniyle en yüksek değerlere sahip hisselere zarar verirken değer hisselerinin ise yükselmesine neden oluyor.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100, tahvil getirilerinin gerilemesi ve yatırımcıların Fed'in faiz artırımlarını yumuşatacağına bahse girmesiyle Haziran'ın en düşük seviyesinden yüzde 20'den fazla yükselirken, geçen hafta yaşadığı düşüşle dört haftalık bir yükseliş serisinin sona ermesine neden olmuştu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler