Kabineye artık Erdoğan başkanlık yapacak

Kabineye artık Erdoğan başkanlık yapacak

AK Partili Binali Yıldırım, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015'te kabineye başkanlık etmeye başlayacağını söyledi

A+A-

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015'te kabineye başkanlık etmeye başlayacağını açıkladı.

Yıldırım, "Gizli kararname diye bir şey olmaz. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi sadece cumhurbaşkanının onayı ile yürürlüğe giren kararlardır ama o kararların da anayasaya uygun olması lazım. Cumhurbaşkanlığı altındaki ofislerin nasıl çalışacağını, hangi görev ve yetkilere sahip olacağını anlatan bir kararname. 2015’te kabineye başkanlık etmeye başlayacak" dedi.

Çözüm süreci ve terörün ekonomik boyutuna da değinen Yıldırım, terörün Türkiye'ye maliyetinin 400 milyar dolar olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Eğer biz bu parayı anlamsız savaş için harcamasaydık, Bakü-Ceyhan-Tiflis boru hattı gibi 120 tane, Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi 100 tane yapardık" dedi.

Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti ile ilgili eleştirileri de cevapladı. Yıldırım, "Bu saray denen yer Karadeniz Otoyolu'nun Sinop ile Samsun arasındaki 50 km’lik bölümünün maliyetinin 3'te biridir" dedi.

"Osmanlıca bilmek isterdim"

Eski bakan Osmanlıca tartışmalarını da anlamsız bulduğunu söyleyerek konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Osmanlıca tartışması bana göre çok anlamsız. Osmanlıca zaten Türkçedir. Latin alfabesiyle kaynaklara ulaşıyoruz, Osmanlıca bilirsek daha fazla kaynağa erişebiliriz. Ben Osmanlıcayı bilmeyi çok isterdim."

Öte yandan HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in yaptığı "özerklik" açıklamasına da değinen Yıldırım, 21 Mart'taki İmralı mesajında "özerklik" olmadığını hatırlattı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.