Kaçak geçtin, cezasına son

Kaçak geçtin, cezasına son

Köprü ve otoyollardan "kaçak geçiş"lerle ilgili yeni düzenleme yapıldı.

A+A-

Köprü ve otoyollardan "kaçak geçiş"lerle ilgili yeni düzenleme yapıldı. Meclis'ten geçen düzenleme ile birlikte, köprü ve otoyallarda kaçak geçişleri düzenleyen uygulamadaki ''en uzak mesafe'' ibaresi ''giriş-çıkış yapılan mesafe'' olarak değiştirildi, 7 günlük süre ise 15 güne çıkartıldı.

Meclis'te kabul edilen madde ile Karayolları Genel Müdürlüğü işletimindeki otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayolları için belirlenen geçiş ücretlerini ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen araç sahiplerine artık geçiş ücreti ödemeden giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait geçiş ücretinin on katı tutarında idari para cezası verilecek.

Yabancı plakalı araçlar için uygulanan bu ceza, gümrük kapılarında tahsil edilecek.

Süre 15 güne uzatıldı

Geçiş ücretlerini ödemeden geçiş yapanlardan, ödemesiz geçiş tarihini izleyen 15 gün içinde yükümlü olduğu geçiş ücretini usulüne uygun olarak ödeyenlere, bu ceza 10 kat olarak uygulanmayacak.
 

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.