Kadın Dostu Markalar Platformu’ndan “Farkındalık” adımı

Kadın Dostu Markalar Platformu’ndan “Farkındalık” adımı

Kadın Dostu Markalar Platformu, 2021 Farkındalık Ödülleri’ni 8 Mart Dünya Kadınlar gününde sahiplerine ulaştırmak için kolları sıvadı.

A+A-

Kadın-erkek fırsat eşitliği, kadınların işgücüne katılımındaki düşük oranlar ve iş yerlerindeki ücret adaletsizliği uzun zamandır gündemdeki yerini koruyan konuların başında geliyor.

Bir farkındalık adımı olarak yayına giren Kadın Dostu Markalar dijital platformu tam da bu konular kapsamında kurumları bilinçlendirmeye yönelik adımlar atıyor. Platform, toplumun tüm kesimlerini yapılan duyarlı marka davranışlarından haberdar ederken, öte yandan yüzlerce markaya da kadın dostu iş ve uygulama örnekleri hakkında bilgiler veriyor.

26 Kasım’dan bu yana yayında olan platform, bugün birbirinden değerli kadın dostu projeye ev sahipliği yapıyor. Proje çerçevesinde Kadın Dostu Markalar 2021 Farkındalık Ödülleri'nin sahiplerini bulacağı ödül töreni 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Buna göre kadın istihdamı, toplumsal cinsiyet dengesi ve fırsat eşitliği gibi kadının toplumdaki konumunu ve gücünü destekleyen proje ve markaların dost sayfaları hazırlandı.  Bu sayfalar toplumun tüm kesimlerinin bilgi alabilecekleri, faydalanabilecekleri şekilde yayına alındı. Böylelikle platformda 2021 yılının Kadın Dostu Markaları ve farkındalık projeleri toplumun tüm kesimlerinin beğenisine sunuldu.

Platformda yer alan 50 marka, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Kadın Dostu Markalar 2021 Farkındalık Ödülleri'nin sahibi olacak. Farkındalık projeleri kapsamında ödül alan markalar arasından 10 marka ise Kadın Dostu Markalar Tüketici Özel Ödülü'ne layık görülecek.

Etiketler : , ,