Kalekim 6-7 Mayıs’ta talep toplayacak

Kalekim 6-7 Mayıs’ta talep toplayacak

Kale Holding CFO'su Alperat, "Halk arzdan gelecek gelirin yüzde 60-70’lik kısmını yurt içinde ve yüzde 30-40’lık kısmını da yurt dışında şirketi büyütecek yatırımlar için kullanacağız" dedi.

A+A-

Kale Holding Mali İşler Direktörü (CFO) Haluk Alperat, Kalekim'in halka arz sürecine ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim'in, Ak Yatırım liderliğindeki konsorsiyum aracılığı ile halka açıldığını kaydetti.

Kale Grubu bünyesinde 48 yıl önce seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları üretimiyle faaliyetine başlayan Kalekim'in, geniş ürün yelpazesiyle sektörün önemli küresel oyuncuları arasında yer aldığını aktaran Alperat, başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan Kalekim'in halka arzı için pay başına 13,75-14,75 TL fiyatla 6-7 Mayıs’ta talep toplanacağını söyledi.

Kalekim’in kurulduğu günden bu yana ortaya koyduğu başarılı ürün ve hizmetler ile sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da çok önemli bir değer haline geldiğini belirten Alperat, halka arz süreci ile ilgili şunları söyledi:

"Halka arz kapsamında SPK onayı sonrası Kalekim’in mevcut 100 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini, 15 milyon TL’lik artırımla 115 milyon TL’ye çıkartmayı planlıyoruz. Sermaye artırımı yapılan 15 milyon TL’lik kısmın yanı sıra mevcut sermayenin de (H. İbrahim Bodur Holding AŞ’nin pay sahibi olduğu) 15 milyon TL’lik kısmı olmak üzere şirket sermayesinin yüzde 26,09’una denk gelen toplamda 30 milyon TL’lik kısmını halka açacağız. Böylece toplam 30 milyon TL nominal değerli B Grubu hisse halkın arzına sunulacak.

Ancak talep toplama sürecinde satışa sunulan payların üzerinde bir talep gelmesi durumunda ise, şirket sermayesinin yüzde 3,91’ine denk 4,5 milyon TL nominal değerli B Grubu hisseyi daha ek olarak halka arz etmeyi planlıyoruz. Ek satış ile birlikte tüm hisselerin satılması durumunda Kalekim’in, toplam 34,5 milyon TL nominal bedelli B Grubu paylarının halka arzını gerçekleştirmiş olacağız. Bu da şirketin yüzde 30’nun halka açılması anlamına geliyor. Biz grup olarak temettü almayı seviyoruz, vermeyi seviyoruz. Kalekim'de de izahnamede de yazdığımız şekilde en az net kardan yüzde 20 dağıtılacak şekilde bir temettü politikamız var. İnşallah daha da yükseğini dağıtırız."