Kalın:Erken seçim yok, referandum yapılabilir

Kalın:Erken seçim yok, referandum yapılabilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, erken bir seçim olmayacağını "kesin bir dille" ifade edebileceğini söyledi

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bir erken seçim olmayacağını "kesin bir dille" ifade edebileceğini belirtirken, yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda iki ayrı referandum yapılabileceğini söyledi.

TBMM'de yeni anayasa konusunda kurulan Uzlaşma Komisyonu geçen hafta CHP'nin başkanlık sistemini görüşmeyi reddetmesinin ardından dağılmıştı.

AKP'nin yeni anayasa konusunda hazırlanacak bir tasarıyı referanduma sunabilmesi için muhalefetten 14 milletvekilinin daha desteğini elde etmesi gerekiyor. Basında yer alan bazı yorumlarda AKP'nin parlamentodaki sandalye sayısını artırabilmek için erken seçime gitmeyi tercih edebileceği yorumları yapılmıştı.

Yabancı basın kuruluşlarının temsilcileri ile biraraya gelen Kalın, "Kesin bir dille ifade edebilirim ki yeni bir anayasa için erken seçim yapılmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığının mevcut parlamento tarafından bir yeni anayasa yazılmasını arzu ettiğini belirten Kalın, ancak böyle bir anayasanın referanduma sunulmasının gerekeceğini söyledi.

"Sayın Cumhurbaşkanının teklif ettiği gibi iki ayrı yol izlenebilir; başkanlık sistemini de içeren yeni anayasa konusunda bir referandum yapılabilir, ya da başkanlık sistemi ayrı olarak millete referandumla taşınabilir" dedi.

 

Etiketler : , , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.