Kamu bankaları operasyon öncesi 1 milyar dolar sattı

Kamu bankaları operasyon öncesi 1 milyar dolar sattı

TL'de başlayan değer kaybını frenlemek için kamu bankalarının pazartesi ve salı günü yaklaşık 1 milyar dolar sattığı ileri sürüldü.

A+A-

BORSATEK - Türkiye'nin Suriye operasyonunun netleşmesiyle birlikte TL'de başlayan değer kaybını frenlemek için kamu bankalarının pazartesi ve salı günü yaklaşık 1 milyar dolar sattığı ileri sürüldü.

Bloomberg'in haberine göre, pazartesi günü Türkiye ile ABD'nin yeni bir diplomatik krize doğru sürükleneceği kaygısıyla TL'nin yüzde 2.3 değer kaybetmesi üzerine kamu bankaları harekete geçerek piyasaya 1 milyar dolar sattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'un görüşmelerinin ardından başlayan hareketlilik TL'nin  şu ana kadar yaklaşık yüzde 3 civarında değer kaybetmesine neden oldu.
4 Eylül Cuma günü 5.70'in altında kapanış yapan dolar, Trump'ın "Operasyonun ABD'nin istediği gibi olmaması durumunda Türkiye ekonomisini mahvedecekleri" şeklindeki sosyal medya paylaşımından sonra 5.84'ün üstüne çıkmıştı. 

Dolar pazartesi günü en yüksek 5.8456, salı günü en yüksek 5.8472 ve bugün en yüksek 5.8450'yi gördü.

Bloomberg'te yer alan habere göre Türk kamu bankalarının TL'deki değer kaybını frenlemek için yaptüıkları döviz satışı Mart ayında yerel seçimlere giderken yapılan ve 10-15 milyar dolar arasında olduğu tahmin edilen operasyonu hatırlatıyor.

Bloomberg'te yer alan haberin orjinali şöyle

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.