Kamu bankalarının reklamları hükümete yakın gazetelere aktı

Kamu bankalarının reklamları hükümete yakın gazetelere aktı

CHP Muğla milletvekili Mürsel Alban, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması için konu ile ilgili soru önergesi verdi

A+A-

CHP Muğla milletvekili Mürsel Alban, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması üzere verdiği soru önergesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararından 14 Haziran tarihine kadar medya organlarına verilen reklamları gündeme getirdi. 

Alban hükümete yakınlığı ile bilinen medya organlarına verilen kamu bankaları ve THY’nin reklamlarını listeleleyerek, “En çok satış yapan gazeteler yerine, satış rakamları düşük olanlara neden bu kadar fazla reklam verilmektedir? Reklam için karar medya kuruluşunun yayın politikasına göre mi veriliyor. İktidara yakın gazeteler reklam ile mi ödüllendirildi” diye sordu. 

Alban, önergesinde “Adı geçen gazetelere verdiği reklamların bedeli ne kadardır? Hangi gazeteye, ne kadar ödeme yapılmıştır?” sorularına yanıt verilmesini istedi.

“Hortumları keseceğiz” diyerek iktidara gelenlerin, kamu bankalarını, yandaş gazeteleri aracılığıyla nasıl hortumladıklarının açık seçik ortada olduğunu söyleyen Alban, “Ziraat, Halk, Vakıfbank gibi kamu bankaları, yukarıda belirtilen tarihler arasındaki 39 günde, bu taraflı yayın yapan gazetelere 260 adet reklam vermiştir. Bu yandaş gazetelere yüzbinlerce TL akıtılmıştır” dedi.

“Hatta bazı günler, bir banka tek reklamla yetinmemiş aynı gazetenin farklı sayfalarına birer reklam vermiştir” diyen Alban, şöyle devam etti: “Yine aynı şekilde; bağımsızlık mücadelemizin başlangıç günü kabul edilen, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.yıl dönümü olan 19 Mayıs 2019 tarihinde, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı ile tanınan bir gazeteye reklam yağdırılmıştır. Muhalif ve Atatürkçü çizgide yayın yapan gazetelere hiçbir şekilde, o günün anısına bile olsa reklam verilmemiştir.”

Yurttaşlarımız, kredi ve kredi kartı faizleri altında inim inim inlerken, borcunu asgarisini dahi ödeyemeyen yüzbinlerce eve haciz gelirken, devlete ait olan bu bankaların savurganlığı devlet kaynaklarının nasıl soyulduğunu göstermektedir.”

Alban'ın yaptığı saptamaya göre Ziraat Bankası, Halk Bankası ve THY tarafından 7 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında her gün reklam verilen kuruluşlar şu şekilde: Sabah, Akit, Akşam, Güneş, Star, Yeni Şafak ve Takvim.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.