Kamu katılım bankaları korona paketini açıkladı

Kamu katılım bankaları korona paketini açıkladı

Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım, yeni finansal destek adımlarını açıkladı

A+A-

Küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen COVID-19  salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası  hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan  "Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri doğrultusunda Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım yeni finansal destek adımlarını açıkladı.
Açıklamada şöyle denildi:

"Sorumluluklarımızın bilincinde hareket ederek birlikte çalışmak,  bu sürecin en kısa süre içerisinde aşılmasına imkan verecektir.

Bu kapsamda  Kamu Katılım Bankaları tarafından başta KOBİ'lerimiz  olmak üzere kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi  ihtiyaçları için "İşe Devam Finansman Desteği" hayata geçirilecektir. Söz konusu destek için herhangi bir sektör ayrımı gözetilmeksizin  salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen tüm firmalar başvuruda  bulunabilecektir.

Finansman desteğini kullanacak firmaların 2020 yılı Şubat ayı sonu  itibariyle kayıtlı çalışan sayılarında azaltma yapmamaları ön koşulu  bulunmaktadır. Teminat eksiği bulunan firmaların, finansmana erişimi için Hazine
Destekli KGF Kefaleti  de sağlanabilecektir.

Finansman desteği  6 ay anapara ve kar payı ödemesiz, toplam 36 ay  vadeli ve yıllık finansman oranı % 7,5 olacaktır. 26 Mart 2020 tarihinden itibaren talepleri kabul etmeye  başlayacağız. KOBİ-KOBİ Dışı İşletmeler bazında azami finansman tutarları  aşağıdaki gibi olacaktır."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.