Kan donduran "Kan Parası" iddiası

Kan donduran "Kan Parası" iddiası

Akşam Gazetesi'nin iddiasına göre Rüzgar Çetin'in ölümüne neden olan şehit polisin eşi Özlem Alagöz 1.5 milyon TL Kan Parası alarak şikayetinden vazgeçti

A+A-

Bir polisin şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı trafik kazası davasında mütalaasını açıklayan savcı; Rüzgar Çetin'in "bilinçli taksirle öldürme" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Kazada hayatını kaybeden polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün eşi ve ailesinin, 8 ay sonra davanın 5’inci duruşması öncesi Rüzgar Çetin hakkındaki şikâyetlerini geri çektikleri ortaya çıkmıştı.  

''HIZLI DEĞİLDİM''

Rüzgar Çetin, mütalaaya karşı savunmasında ''Almış olduğum alkol azdır. Alkolün etkisi altında değildim. Yasal sınırlar içindedir. Ben kazaya sebep olacak hareket içinde olmadım. Kamera kayıtlarından da bellidir, hızlı değildim'' dedi.

Son sözü sorulan Çetin, "Çok üzgünüm, keşke olmasaydı. Bir insanı sevdiklerinden ayırdığım için üzgünüm'' ifadelerini kullandı. 

6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VE TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti Rüzgar Çetin'e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Rüzgar Çetin, yattığı süregöz önüne alınarak tahliye edildi. Kararın oy çokluğuyla alındığı öğrenildi. 

6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VE TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti Rüzgar Çetin'e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Rüzgar Çetin, yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Kararın oy çokluğuyla alındığı öğrenildi. Rüzgar Çetin'in 1 yıl 6 ay ehliyetine el kondu. 

MAHKEME BAŞKANI ŞERH KOYDU

Verilen ceza miktarını az bulan mahkeme başkanı, ceza hesaplamasının 10 yıl üzerinden değerlendirilmesini, dolayısıyla artırım yapılarak cezanın 15 yıla çıkacağını ve ceza miktarının göz önüne alınarak tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi. Ancak 2'ye 1 oy çokluğuyla karar 6 yıl 3 ay olarak belirlendi. 

ŞİKAYETTEN VAZGEÇMİŞLERDİ

Şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün eşi ve ailesinin, 8 ay sonra davanın 5’inciduruşması öncesi Rüzgar Çetin hakkındaki şikâyetlerini geri çektikleri ortaya çıkmıştı.

FLAŞ İDDİA: 1.5 MİLYON TL KAN PARASI ALDI

Akşam Gazetesi'nin iddiasına göre, kazanın ardından Adana’ya ailesinin yanına yerleşen eş Özlem Alagöz, şehit polisin ailesi ve çocukları adına davadaki şikayetlerinden vazgeçti. Alagöz tepki üzerine avukatı aracılığıyla açıklama yaparak Çetin Ailesi'nden herhangi bir maddi karşılığı olmaksızın davadan vazgeçtiğini iddia etmişti. Ancak Çetin Ailesi'nin 1.5 Milyon TL'lik kan parası vererek Alagöz'le Adana'da anlaştığı ortaya çıktı.

ŞEHİT POLİSİN EŞİ: PARA ALMADIM

Yaşanan kazada şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz, canlı yayında katıldığı bir tv programında önemli açıklamalarda bulundu. Alagöz, '8 aydır süren bir dava var siz de bunu takip ediyorsunuz. Artık çok bunaldım, gücüm kalmadı o yüzden pes ettim. Çocuklarıma konsantre olmam gerekiyordu. Çocuklarım zaten bir baba yokluğunu yaşıyorlar, annenin de psikoloji hat safhada bozuldu. Çocuklarıma motive olmak istiyorum. Maddi manevi tazminat istemiyoruz. Sadece sigorta yaptırdığınızda, karşı tarafa verilecek bir 330 bin lira para var. Onu alacağım sadece başka da hiçbir şekilde para konusu söz konusu olmadı. Benim de ihtiyacım yok zaten. Bana 'iş bulalım' teklifi etmiştiniz hatırlarsanız, benim ihtiyacım çok maddi olarak herhangi bir şeye" dedi.

MAHKEME HEYETİ DEĞİŞTİ

-Mahkeme heyetinin değiştiği öğrenildi. Kararı yeni heyet verdi. 

-Duruşma salonunda mağdur taraftan kimsenin olmaması dikkat çekti. Celse arası şikayetinden vazgeçen şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi  ile kardeşleri de duruşmaya gelmedi.   

-Salonda Rüzgar Çetin'in çok sayıda yakını ve arkadaşı vardı.

SİLİVRİ'DEN AYRILDI

Polis arabasına çarparak polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olmasına, polis memuru Emre Tetik'in ise yaralanmasına neden olan yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin, tahliye olmasının ardından kendisini almaya gelen bir ciple Silivri Cezaevi'nden ayrıldı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.