Kapasite kullanımı yüzde 75'in altında

Kapasite kullanımı yüzde 75'in altında

2015 yılı Ekim ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 75,5 seviyesinde gerçekleşti.

A+A-

2015 yılı Ekim ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 75,5 seviyesinde gerçekleşti. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, İmalat sanayi genelinde  mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 0,8 puan azalarak 74,6 seviyesinde geldi.

2015 yılı Ekim ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 2659 işyerine "İktisadi Yönelim Anketi" formu gönderilirken, 2170 katılımcıdan yanıt alındı.

2015 yılı Ekim ayında mal gruplarına göre kapasite kullanım oranları değerlendirildiğinde, gıda ve içecekler, dayanıklı tüketim malları ve dayanıksız tüketim mallarında artış görülürken, ara mallar ve yatırım mallarında azalış görüldü.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.