Kara harekatına destek artıyor

Kara harekatına destek artıyor

Birleşik Arap Emirlikleri. Suriye'de İslam Devleti ile mücadele edecek uluslararası askeri koalisyonu kara birlikleri ile desteklemeye hazır olduğunu açıkladı

A+A-

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Anwar Gargash ülkesinin Suriye'de İslam Devleti ile mücadele edecek uluslararası askeri bir koalisyonu kara birlikleri ile desteklemeye hazır olduğunu, ancak bu çabalara ABD'nin önderlik etmesi gerektiğini söyledi.

Gargash, BAE'nin Suriye'ye kara birlikleri göndermesinin beklenip beklenemeyeceği, gönderilecekse ne şartlar altında gönderileceği sorusuna, "Başından bu yana pozisyonumuz DAEŞ'e karşı yürütülen harekatın kara unsurları içermek zorunda olduğu şeklindeydi" cevabını verdi.

BAE'den önce geçen hafta Suudi Arabistan da İD karşıtı koalisyonun lideri ABD'nin başlatmaya karar vermesi halinde Suriye'de kara operasyonlarına katılmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Gargash olası bir kara harekatına gönderilecek asker sayısının çok yüksek olmayacağını belirterek, "Binlerce askerden bahsetmiyoruz, daha çok sahada önderlik edecek, eğitecek, destek verecek askerlerden bahsediyoruz... Elbette bu süreçte ABD'nin önderliği olmazsa olmaz" dedi.

Suudi Arabistan başta olmak üzere Basra Körfezi'ne kıyısı olan Arap ülkelerinin çoğu Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a karşı çıkıyorlar.

Suudi Arabistan'ın geçen haftaki açıklamalarının ardından hafta sonunda konuşan Suriye dışişleri bakanı sınırlarına karadan giren her türlü unsura karşı koyacaklarını ve saldırganların ülkelerine "tabutta" döneceğini söylemişti.

Suriye hükümetine bağlı güçler, Rusya'nın desteğiyle Türkiye sınırına yakın Halep kenti etrafındaki muhalif bölgelere yönelik taarruzunu hızlandırdı. Bölgeden kaçan onbinlerce Suriyeli Türkiye sınırına geldi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.