Karaman'da karar: 508 yıl hapis cezası

Karaman'da karar: 508 yıl hapis cezası

Karaman'da çocuklara cinsel istismarla suçlanan belletmene toplam 508 yıl 3 ay hapis cezası verildi

A+A-

Karaman'da Ensar Vakfı ve KAİMDER'e bağlı evlerde erkek öğrencilere "cinsel istismarda" bulunduğu iddiasıyla tutuklanan nöbetçi belletmen Muharrem B. toplam 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karaman'da nöbetçi belletmenlik yapan Muharrem B'nin Ensar Vakfı'nın yatılı evi ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nin (KAİMDER) pansiyonunda kalan erkek öğrencilere 2012-2013 ve 2014 yıllarında cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanması kamuoyunda büyük tepki yaratmıştı.

Tutuklu bulunduğu Konya/Ereğli Cezaevi'nden duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile telekonferans yöntemiyle katılması planlanan Muharrem B. sonradan duruşma salonuna getirilerek dinlendi.

Duruşmayı takip eden CHP Parti Meclisi üyesi Tuğba Utebay'a göre hakkında 600 yıla yakın hapis cezası istenen sanık suçlamaları reddederek, polisin suçu kabul etmesi için kendisine baskı uyguladığını ileri sürdü.

Bu arada sivil toplum örgütleri ve basının büyük ilgisini çeken ve zaman zaman protestoların yapıldığı dava nedeniyle Karaman'da yoğun güvenlik tedbirleri alındı.

Çevik kuvvet ekipleri duruşmanın görüleceği Karaman Adliyesi önünde ve çevresinde bariyer kurarken, çeşitli noktalarda güvenlik ve arama noktaları oluşturuldu.

CHP ve çeşitli sivil toplum kuruluşları hükümeti istismar olaylarının yaşandığı evleri bulunan Ensar Vakfı'nı korumak ve suçu örtbas etmeye çalışmakla suçlarken, Ensar Vakfı zanlının istismarının vakıfla ilişkilendirilmemesi gerektiğini savunuyor.

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu da duruşmaya mağdur avukatı olarak katıldı.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.