Karantina endişesi piyasalarda güvenli limanları sarstı

Karantina endişesi piyasalarda güvenli limanları sarstı

Avrupa’da yeni virüs karantinalarının devreye girmesi piyasalarda ‘güvenli liman rallisini’ tetikledi.

A+A-

Bloomberg HT'nin haberine göre Avusturya’da ülke çapında virüs karantinalarının yeniden başlaması ve Almanya Sağlık Bakanı’nın karantina seçeneğinin yeniden masada olduğunu açıklaması güvenli limanlarda ralliye neden oldu.

G10 para birimleri arasında en iyi performansı Japon yeni kaydederken Euro İsviçre frankı karşısında 6 yılın en düşük seviyesine indi. Dolar endeksi ise yükselişini sürdürdü.

Tahvil piyasalarında en iyi performansı İngiltere hazine tahvilleri gösterdi, 10 yıllık tahvil faizi 5 baz puan geriledi. Alman 10 yıllığının faizi ise 22 Eylül’den beri en düşük seviyeye indi. Avrupa’da Borsalar rekor yüksek seviyelerden gerilerken gösterge endeks Stoxx 600 yükselişini tersine çevirdi. S&P endeks vadelileri düşüşe geçti. Altının ons fiyatı da yükselişte.

UniCredit Bank G10 FX Stratejisti Roberto Mialich “piyasalar özellikle Euro Bölgesi’nde yavaş yavaş resmin kötüleştiğini anlıyor. Dün kâr satışları vardı, bugün ise Kovid-19 endişeleri fiyatlanıyor” diye konuştu.

Para piyasalarında politika sıkılaşmasına dair beklentiler de ötelendi. Avrupa Merkez Bankası’ndan faiz artış beklentileri Aralık 2022’den 2023 yılına çekildi.

Etiketler : , ,