Katar yabancı yatırımcılara kapıları açıyor

Katar yabancı yatırımcılara kapıları açıyor

Katar, yabancı yatırımcı çekerek ekonomiyi canlandırmayı amaçlıyor.

A+A-

Körfez ülkesi Katar, yabancı yatırımcı çekerek ekonomiyi canlandırmayı amaçlıyor.

Katar Haber Ajansı’nın haberine göre Katar yabancı yatırımcılara oturum vizesi verilmeye başlanacağını günü duyurdu. 5 yıllık oturum fırsatından gayrimenkul geliştiricileri de yararlanabilecek. Ancak Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkede gayrimenkul satın alarak oturum alınıp alınamayacağına net değil.

Önceden yabancıların ülkede yatırım yapabilmesi için Katarlı bir firmanın veya bir Katar vatandaşının kefil olması gerekiyordu.

Katar’ın yabancılara karşı oturum vizesinde değişikliğe gitmesi Körfez ülkelerinin iki seneden bu yana uyguladığı diplomatik ve ekonomik ambargonun ardından geliyor. Katar, Körfez’deki en büyük üçüncü ekonomi.

Doğal gaz zengini Katar Ocak 2018’te bir çok sektörde yabancıların yüzde 100 sahipliğinde yatırım yapılmasının önünü açmıştı. Katar yönetimi enerji dışındaki gelirlerini arttırmayı planlıyor. Yabancılar önceden Katar borsasında işlem gören şirketlerde yüzde 49’una sahip olabiliyordu. (Euronews)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.