Katar'ın Türkiye yatırımları artarak büyüyor

Katar'ın Türkiye yatırımları artarak büyüyor

Finansbank'ı Yunan NBG'den alan Katarlılar bu yıl Türkiye'de 3 önemli satın almaya imza attı

A+A-

Finansbank'ı Yunan NBG'den alan Katarlılar bu yıl Türkiye'de 3 önemli satın almaya imza attı. Katarlılar Digiturk ve Finansbank’ı satın alırken Boyner’in de yüzde 30’una ortak oldu. İstanbul’daki İstinye Bayırı’nın ismi Katar Bayırı olarak değiştirildi.

1) Digiturk Katarlılara satıldı

TMSF’nin idaresinde olan Digiturk Al-Jazeera’nin de sahibi olan Katarlı BeIN Media Grubu’na satıldı. Katarlı BeIN grubunun başkanı Fransa’nın ünlü takımı Paris Saint Germain’in sahibi Nasser Al-Khelaifi. Digiturk’ün ne kadar bir bedelle satıldığı açıklanmadı.

2) Katarlılar Boyner’e ortak oldu

Lüks devi Valentino'nun da sahibi olan Katar merkezli Mayhoola for Investments fonu, Boyner Group’a 885 milyon liralık yatırım yapacak. Fon bu şekilde Boyner’in yüzde 30,7 hissesini de almış olacak. Valentino'nun da sahibi olan “Mayhoola for Investments” konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Türkiye’de moda ve perakende pazarına girmek konusunda çok istekliyiz. Boyner Grup’un bu amacımıza ulaşmak için en doğru yatırım olduğunu düşünüyoruz. Boyner markalarının Türkiye’de daha da büyümesini ve küresel pazarlara açılmasını görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

3) Finansbank Katarlılara satıldı

Türkiye’de bankacılık sektörüne ABank ile adım atan, ardından önce Boyner’e ortak olan sonra Digiturk’ü satın alan Katarlılar bu kez de QNB ile Finansbank'ı 2.75 milyar Euro'ya satın aldı.QNB tarafından yapılan yazılı açıklamada, satın alma işleminin iki bankanın yönetim kurulu ve Yunanistan Finansal İstikrar Fonu tarafından onaylandığı ifade edildi.

4)  İstinye Bayırı oldu Katar Bayırı

İBB Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının son oturumuna cadde ve sokak isimleri değişikliği damgasını vurdu. İstanbul’da Sarıyer ilçe sınırları içinde kalan meşhur İstinye Bayırı Caddesi’nin ismi Katar Caddesi oldu. İBB Meclis’inde CHP’lilerin karşı çıkmasına karşın AK Partililerin oylarıyla kabul edilen rapor doğrultusunda 3,5 kilometre uzunluğundaki İstanbul’un en önemli caddesi tartışmalar sonucu Katar Caddesi olarak değiştirildi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.