Katarlı yatırımcılar Borsa İstanbul'dan çıkıyor

Katarlı yatırımcılar Borsa İstanbul'dan çıkıyor

Borsa İstanbul’da portföyü olan yabancı yatırımcılar arasında ilk 5 ayda Katarlı yatırımcıların net satışları dikkat çekti

A+A-

Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) verilerine göre, Borsa İstanbul’da portföyü olan yabancı yatırımcılar arasında ilk 5 ayda Katarlı yatırımcıların net satışları dikkat çekti. Katarlıların bu süreçte yaklaşık 4,6 milyar liralık çıkış yaptığı gözleniyor.

Dünya'dan Jülide Yiğitürk Gürdamar'ın haberine göre, bu süreçte Borsa İstanbul’da portföyü olan yabancı yatırımcıların hareketleri incelendiğinde, sadece ABD’li, Kanadalı ve İrlandalı yatırımcıların portföylerini artırdığı gözlenirken, yılın ilk beş ayında Katarlı yatırımcıların hareketleri dikkat çekiyor. Aralık ayında 14 milyar 745 
milyon lira portföy değerine sahip olan Katarlı yatırımcıların portföyü mayıs ayında yüzde 30,95 yani 4 milyar 564 milyon lira azalarak 10 milyar 181 milyon liraya düştü. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.