Katarlılar Ergo Portföy'ü satın aldı

Katarlılar Ergo Portföy'ü satın aldı

Katarlı yatırım grubu ve İslami finans kuruluşu QInvest LLC., portföy yönetim şirketi Ergo Portföy'ü satın aldı.

A+A-

Katarlı yatırım grubu ve İslami finans kuruluşu QInvest LLC., portföy yönetim şirketi Ergo Portföy'ü satın aldı.

QInvest'ten yapılan açıklamada satın alma bedeline ilişkin bir bilgi yer almadı; ancak söz konusu işlemin ardından QInvest'in bir milyar dolarlık toplam varlık büyüklüğüne ulaştığı belirtildi.

Açıklamaya göre, QInvest böylece Türkiye'deki katılım esaslı fon pazarında en büyük paya sahip portföy yönetim şirketi oldu.

Satın almanın tamamlanması ile Ergo Portföy'ün ismi QInvest Portföy olarak değiştirildi ve şirket, QInvest'in yüzde 100 bağlı ortaklığı haline geldi.

Türkiye'nin cazip yatırım fırsatları sunduğunu belirten QInvest CEO'su Tamim Hamad Al-Kawari, satın alma işleminin Körfez İşbirliği Konseyi ve global pazarlarda iş hacmi artışına olanak sağlayacağını belirtirken; QInvest Portföy Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ataf Ahmed de, “QInvest Portföy’ün faaliyete başlaması hâli hazırdaki büyüme stratejimize ivme kazandıracak ve QInvest Asset Management’ı önde gelen global İslami portföy yönetim gruplarından biri olarak konumlandıracak" dedi.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Katar’ın Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’da faaliyet gösteren lider yatırım bankası konumundaki QInvest dünyadaki önde gelen İslami finans kuruluşlarından biri konumunda.

Ortakları arasında Qatar Islamic Bank'ın bulunduğu QInvest LLC'nin kuruluş sermayesi bir milyar dolar, ödenmiş sermayesi ise 750 milyon dolar seviyesinde.

Doha, Riyad ve İstanbul’da ofisleri; Hindistan ve Birleşik Krallık'ta ise bağlı ortaklıkları bulunan QInvest LLC, Türkiye'de 2011’den beri özellikle dış finansman işlemlerine yönelik olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, Türkiye'nin 1.25 milyar dolarlık kira sertifikası ihracında da yer almıştı.

Munich RE Grubu'nun altındaki Ergo International AG’nin bağlı ortaklığı Ergo Grubu Türkiye'nin bir parçası konumundaki Ergo Portföy Yönetimi ise, Türkiye'deki en büyük ve en hızlı büyüyen İslami portföy yönetim şirketi konumunda bulunuyor.

Ergo Portföy 1.3 milyar liranın üzerindeki yönetilen toplam portföy büyüklüğü ile Türkiye toplam portföy yönetim sektöründe yüzde 1.3 pazar payına sahip. Şirketin portföy büyüklüğü 2010- 2015 yılları arasında, özellikle İslami emeklilik fonlarındaki büyüme sayesinde yüzde 40 seviyesinde bileşik ortalama büyüme kaydetmiş durumda.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.