Katarlılar hangi bankalar ile görüşüyor

Katarlılar hangi bankalar ile görüşüyor

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi, Türkiye’de birkaç banka ile hisse alımı konusunda görüşmeler yaptıklarını söyledi

A+A-

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi, Türkiye’de birkaç banka ile hisse alımı konusunda görüşmeler yaptıklarını bunun yanı sıra tarım alanında da önemli yatırım planları olduğunu söyledi. Al-Shafi, görüşülen bankalar ile ilgili isim vermedi

Bu kapsamda ilk olarak 500 milyon dolarlık hayvancılık yatırımı öngörüldüğünü söyleyen Al-Shafi, Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası için yapılacak stat ve diğer yatırımlarda Türk firmalarının öncelikli olduğunu bildirdi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün Katar’ın yatırımlarını etkilemeyeceğini ifade eden Salem Mubarak Al-Shafi, turizm tesislerine yönelik de ilgilerinin bulunduğunu aktardı.

Daha önce Amerika, İsviçre ve Kanada’da görev yaptığını ancak en verimli çalışmasını Türkiye’de gerçekleştirdiğini vurgulayan Al-Shafi, vizelerin kaldırılmasının da turistik ziyaretleri artıracağını belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.