Kavlak: Fitili 3 Ocak'ta ateşleyeceğiz

Kavlak: Fitili 3 Ocak'ta ateşleyeceğiz

MESS ile devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taleplerinin arkasında olduklarını belirten Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak, "Kararlılığımızı göstereceğiz. Fitili 3 Ocak’ta ateşleyeceğiz" dedi.

A+A-

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde Türk Metal Kapaklı Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunda konuşan Genel Başkan Pevrul Kavlak, MESS sürecinde gelinen son durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TİS sürecinde izleyecekleri yol haritasını açıklayan Kavlak, “Şu anda arabulucu aşamasındayız. Arabulucu atandı, göreve başladı. Salı günü de tarafları görüşmeye çağırdı. Ancak orada da uzlaşamadık. Toplantıdan ayrıldık. Umuyorum ki arabulucu raporunu da 15 gün içinde verecek. Ama biz bu süreçte davamıza sahip çıkacağız. Yolumuza devam edeceğiz. Eylemlerimizi, direnişlerimizi artıracağız. Kararlılığımızı göstereceğiz. Fitili 3 Ocak’ta ateşleyeceğiz" dedi.

3 Ocak'tan itibaren önce yemekhane protestolarına başlayacaklarını kaydeden kavlak, "Ardından üretimden gelen gücümüzü göstereceğiz. Vardiya giriş çıkışlarında her iki vardiyayı birleştirerek, toplu basın açıklamaları yapacağız. 6 Ocak günü 10 dakikayla başlıyoruz. 10 Ocak’ta bunu 15 dakikaya çıkaracağız. 13 Ocak’ta 20 dakikaya çıkaracağız. MESS temsilciliklerine siyah çelenk koyacağız. Olmadı. 19 Ocak’ta Bursa’da yüzbinlerle miting yapacağız" diye konuştu.

"Sesimizi duymayanları, bizi görmeyenleri, anlamayanları, can damarından vuracağız" diyen Kavlak, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi öncesinde üyelerin taleplerini belirlemek için iki anket düzenlediklerini söyledi. Kavlak, "O anketlerden elde ettiğimiz sonuçları en ince ayrıntısına kadar elden geçirdik. Günlerce, gecelerce çalıştık. Sonunda ortaya çıkan çalışmayı sizlerin bilgisine sunduk ve onayınızı aldık. İşte MESS’e verdiğimiz ve her birimizin namusu gibi sahip çıktığı taslak bu şekilde oluştu. Bu taslak hepimizin ortak taslağıdır. Bizim onurumuzdur. Sizlerin bize emanetidir. Masada var gücümüzle direndik. Mücadele ettik. Kimseye boyun eğmedik, Eyvallah demedik.” dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.