Kayyum 140 gazeteciyi daha işten çıkarttı

Kayyum 140 gazeteciyi daha işten çıkarttı

İpek Medya'ya atanan kayyum, Bugün TV ve Kanaltürk'te çalışan 140 gazetecinin daha işine son verdi.

A+A-

İpek Medya'ya atanan kayyum, Bugün TV ve Kanaltürk'te çalışan 140 gazetecinin daha işine son verdi.

Kayyumun, Türksat'tan Bugün TV ve Kanaltürk'ün çıkarılmasını ve bu sebeple kanalın maddi sıkıntılar yaşadığını gerekçe gösterdiği öğrenildi. İşine son verilen Bugün TV Haber Müdürü Ali Demirer, “Kanaltürk'ten reklam servisinden sadece iki kişi kaldı, Kanaltürk program servisinden 3 kaldı. Bugün TV'den haber müdürü, Kanaltürk Haber müdürü Erkan Akkuş, Bugün TV spor biriminin Müdürü dahil tamamı, Bugün TV editörleri, Bugün TV yayın müdürü ile iki ana operatörün iş sözleşmesi feshedildi. Pazartesi gününe kadar bu işten çıkartmalar devam edecek.” açıklamasında bulundu.

Kanaltürk'ün reklam servisinde çalışan Cemal Mıhçı, “Kanal, Türksat'tan çıkarıldığı için, artık kanalın işlevsiz kaldığını söylediler. İnsan kaynaklarına yaklaşık 140 kişi gelip sözleşmesini feshetti. Bunlardan bazıları tazminatlarını alacak, bazılarına da tazminatları dahi verilmeyecek. Artık yolumuza bakacağız.” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

İşten çıkartılan gazetecilere, “Bugün Televizyon Radyo ve Prodüksiyon AŞ. Yönetim Kurulu'nun 20.11.2015 tarih ve 2015/15 sayılı kararı uyarınca işletmenin ve işyerinin içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak; Bugün TV'nin 17.11.2015 tarihinde Türksat'tan ve daha önce de diğer tüm platformlardan çıkarılması ile birlikte erişiminin neredeyse sonlanması sonucu şirket mali imkansızlıklarla karşı karşıya kalmıştır.

Bu nedenlerle İş Kanunu'nun 18. maddesi gereğince işin, işyerinin ve işletmelerin gereklerinden kaynaklanan sebeplerle sözleşmenizin feshine karar verilmiştir.” şeklinde bir yazı gönderilerek imzalamaları istenildi. İpek Medya'ya kayyum atandığı gün kurumların etrafındaki kamera görüntülerine bakılarak keyfî olarak tazminat verilip verilmeyeceği kayyum tarafından belirlenecek.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.