Kesintinin nedeni zam talebi mi

Kesintinin nedeni zam talebi mi

Tüm Türkiye'yi karanlığa boğan elektrik kesintisi ile ilgili farklı iddialar ortaya atılıyor. Elektrik Mühendisleri Odası'nın tahmini ise çok farklı

A+A-

Elektrik Mühendisleri Odası, Türkiye genelinde birçok ilde meydana gelen elektrik kesintilerinin bazı özel santrallerin 'fiyat düşüklüğü' nedeniyle elektrik satmak istememesinden kaynaklanabileceği tahmininde bulundu. Konuyla ilgili göre özelleştirilen elektrik dağıtım şirketlerinin "zam talebinin" kabul edilmeyişi üzerine hükümete rest çekmesi sonrasında kesinti kararı alması oldu.

İddiaya göre seçimler öncesinde özelleştirilen elektrik şirketleri hükümetten artan maliyetler üzerine "zam ısrarında" bulundu. Ancak hükümet seçime 2 ay kala böyle bir zammı yapmayı "seçim ekonomisi" gereği kabul etmedi.

Uzun süren pazarlıklar sonucunda hükümet zam yapmaya ikna olmayınca elektrik dağıtım şirketleri "kesinti" ile tehdit etti. Bu tehdidi ciddiye almayan hükümet 80 ili kapsayan ani elektrik kesintisi ile şok yaşadı. Acilen elektrik dağıtım şirketleri ile irtibata geçildiği ve kapalı kapılar ardından "zam pazarlığı" yapıldığı öne sürülüyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.