KGF, 2018'de kredi için hazırlık yapıyor

KGF, 2018'de kredi için hazırlık yapıyor

Kredi Garanti Fonu (KGF) 2018'de 140 milyar TL'ye kadar kefalet vermek için hazırlık yapıyor

A+A-

Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü İsmet Gergerli, bu yıl yaklaşık 221 milyar TL'lik KGF destekli krediler kapsamında 200 milyar TL'lik kefalet verdiklerini belirterek, 2018'de Bakanlar Kurulu kararı çıkması halinde ise 140 milyar TL'ye kadar kefalet verebileceklerini söyledi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Gergerli, 50 milyar TL'lik yeni kefalet, bu yıl geri ödenen 25 milyar TL ve gelecek yıl geri ödenecek 63 milyar TL ile birlikte yaklaşık 140 milyar TL'ye kadar bir kefalet verilebileceğini açıkladı.

Gergerli, 140 milyar TL'lik kefalet için Bakanlar Kurulu kararının çıkması gerektiğini söyleyerek, "Hazine ile protokol yapıp hemen başlayabileceğiz. Bakanlar Kurulu kararı bu yıla yetişirse hemen başlayabiliriz" dedi.

İlave 50 milyar TL ile geri dönüş kredilerinin imalat ve ihracat yapan firmalarla kadın girişimcilere kullandırılmasının planlandığını söyleyen Gergerli, "2018 yılında yüzde 15-18 kredi büyümesi olacak. KGF'nin büyümeye etkisi yine yüzde 1.5-2'lerde olur" dedi.

Gergerli, bazı bankaların sendikasyon ya da sermayedarlarından 7-8 milyar dolarlık kaynak getirdiğini belirterek, KGF'de bu kaynağı kullandıklarını da sözlerine ekledi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.