"Kılıçdaroğlu denen adam..."

"Kılıçdaroğlu denen adam..."

Başbakan Erdoğan Rize'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Musul'daki olaylara değindi ve muhalefeti ağır bir dille eleştirdi

A+A-

Başbakan Erdoğan Rize'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Musul'daki olaylara değindi ve muhalefeti ağır bir dille eleştirdi

İşte Erdoğan'ın konuşmasından bölümler:

"Musul kentine IŞİD tarafından saldırı düzenlendi. Musul’un önemli bölümü bu örgüt tarafından işgal edildi. Başkonsolosluğumuz vardı. Başka hiçbir ülkenin yok. Başkonsolosluğu IŞİD işgal etti. Personeli alarak şehrin başka bölgesine götürdü. 49 personel ve bazı aile fertleri bulunuyordu. Orada TIR taşımacılığı yapan şoförlerimiz var.

Bu arada şahsen Başkonsolosumla da görüşmem oldu. Bu personelin geri dönmesi için her imkanı seferber etmiş durumdayız. Irak hükümeti nezdinde girişimlerimiz devam ediyor. Uluslararası girişimler nezdinde uluslararası hukuk şartlarını da oluşturuyoruz.

Bu personeli sağ salim evlerine dönmeleri için çalışmalar devam ediyor. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. İnşallah temenni ederim ki hayırlı neticeyi alacağız. Türkiye büyük ülke. Soğukkanlı bir şekilde gereken adımları atacaktır. Birinci önceliğimiz vatandaşlarımızın can güvenliği.

Bu yüzden biz muhalefet partileri gibi davranamayız. Onların sırtında yük küfesi yok. Kuru sıkı atıyor. CHP Dışişleri Bakanıma ‘Bunun siyasi sorumluluğu vardır.’ Neymiş? Cevap yok. O siyasi sorumluluğun hesabını 30 Mart’ta milletim sana verdi. 30 Mart’ta milletim kuru sıkıya pabuç bırakmayız dedi. ‘Biz sizin Ortadoğu’daki siyasetinizi kabul etmiyoruz’ diyor. Biz senin siyasetimizi kabul edemeyeceğini bekleyemeyiz ki. Sen Esad ile ile ele elesin biz karşı karşıyayız. Bahçeli diyor ki ‘Asker müdahale etmeli’ Bahçeli 100’e yakın vatandaşım elinde. Başlarına bir şey gelse neyle izah edeceksin. Biz tereyağından kıl çeker gibi halledebilir miyiz diye gayret ediyoruz. Bahçeli’ye sorsan bayrak direğinden Türk Bayrağı’nı indiren için alnının çatısından vursaydı.

Kar yağsa hükümet sorumlu

Muhalefet artık dengeyi iyice yitirdi. Kar yağsa hükümet sorumlu. Ellerine diken batsa hükümeti suçlar hale geldiler. Musul’daki personeli emniyet içinde evlerine ulaştırma mücadelesini veriyoruz. Onlar bundan nasıl rant devşiririz derdinde. Onların derdi IŞİD unsurlarını tahrik etmek. Salı günü Türkiye ekonomisine ilişkin ilk çeyrek büyüme oranları açıklandı. Avrupa’da ilk çeyrekte en hızlı büyüyen ülke yüzde 4.3 ile Türkiye oldu. Şu son bir haftada iki büyük projeyi hem Türkiye hem dünya gündemine taşıdık. Bizim gündemimizde başarılı şekilde büyüyen Türkiye ekonomisi var. Muhalefetin gündemi farklı. Yatsınlar kalksınlar Tayyip Erdoğan’a küfretsinler

Kılıçdaroğlu denen adam

Utanmadan sıkılmadan şu Kılıçdaroğlu denen adam bayrağı Erdoğan indirdi diyor. Bu millet senin yüzüne tükürür. Sen buna Erdoğan’a nasıl söylersin. Sen Hakkari’ye Türk bayrağı ile değil PKK’nın gölgesinde giren adamsın. Sivas’ın batısında kaldınız. İşte o yüzden aldığınız oy belli. Sen önce aynaya bak, kendine çeki düzen ver. Kime ne söylediğini bil. Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan dedik. Bunlar ancak kendi yatak odalarına girdiklerinde bunları söyler.

10 Ağustos'ta bu oyunu bozacaksınız

Onlar fırsat, tahrik peşinde koşuyor. Mezhepçilik, ayrımcılık yapıyor. Ayrıştırmanın mücadelesini veriyorlar. 30 Mart öncesi Pensilvanya örgütü ile ittifak yaptılar. Hala o örgütle işbirliği yaparak kendilerini bataklığa sürüklüyorlar.
Lütfen bu muhalefetin tahriklerine karşı son derece dikkatli olun. Zira artık ateşle oynamaya başladılar. Artık en kutsal değerlerimizi bile siyasi istismar aracı yapmaya başladılar. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli sokak sokak dolaşıyor. Cumhurbaşkanlığı için çatı aday arıyorlarmış, çatı kuracaklarmış. Temeli olmayan binanın çatısı olur mu? Bunlar temelden başlamıyor, çatıdan başlıyor. Sadece turistik ziyaret yapıyorlar. İnşallah bu oyunları 10 Ağustos’ta hep birlikte bozacağınıza inanıyorum. Ak Parti’nin adayı kim olursa olsun bu yürüyüş devam edecektir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.