Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a İş Bankası yanıtı

Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a İş Bankası yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndaki Atatürk hisselerini Hazine'ye devredeceklerine ilişkin açıklamasına yanıt verdi

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndaki Atatürk hisselerini Hazine'ye devredeceklerine ilişkin açıklamalarını, "gündem saptırmaya yönelik tuzak tartışmalar" olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu "Ama biz de o tuzaklara düşmemeye özen gösteriyoruz" dedi.

BBC Türkçe Servisi'nden Ayşe Sayın'ın haberine göre Kılıçdaroğlu, "Bu tür tartışmaları sağlıklı bulmuyorum. Sağlıklı bir zeminde yapılan tartışma değil, gündem saptırmaya yönelik tartışmalar. Biz de o tuzaklara düşmemeye özen gösteriyoruz. Memlekette, mutfaklarda yangın var. O bunları benim dillendirmemi istemiyor. İşsizlik almış başını 
gidiyor, bunları dillendirmemi istemiyor. Dış politikada büyük tıkanmalar var, bunları dillendirmemi istemiyor. O beni İş Bankası tartışması ile kısır bir alana hapsetmek istiyor. Ben bu tuzağa düşmeyeceğim." dedi.

Kılıçdaroğlu, bu konudaki tartışmalara o nedenle girmek istemediğini belirtirken, "Yasal olarak Hazine'ye devir mümkün mü?" sorusuna da "Hayır" yanıtını vermekle yetindi. 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.