Kılıçdaroğlu'na kurşun attılar

Kılıçdaroğlu'na kurşun attılar

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Fatih Camii'ndeki cenaze töreninde kurşun atıldı

A+A-

İstanbul Vezneciler'de dün düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polisler için bugün Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Kılıçdaroğlu, Fatih Camii'ndeki şehit cenazesinde uğradığı protestoyla ilgili son dakika açıklama yaptı.

Cenaze törenine katılmamalı için uyarıldıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Şehitlerimize borcumuzu sonuna kadar yerine getireceğiz. Önce cenaze törenine katılmayın diye uyardılar. Niye katılmayacağız? Sizi taşlıyabilirler, yumurta atabilirler. Şehit cenazesine katılmak benim namus borcumdur. Ben bunlara pabuç bırakmam. Cemaate saygılarımı ve hürmetimi sunuyorum. Cemaat son derece saygılı şekilde eda etmiştir. Ama aralarındaki 5-6 kişi özellikle provakasyon yapıyor, cemaati tahrik etmeye çalışıyor. Camide siyaset yapılmaz. O nedenle cemaat saygı içinde namazını kılmıştır" dedi.

"BU KURŞUNU TUTANAKLA POLİSE TESLİM EDECEĞİZ"

Namaz sonrası bir kişinin kendisine kurşun attığını belirten Kılıçdaroğlu, "Namaz sonrası bağaran bir kişi, eski Cumhurbaşkanımız, İçişleri, Başbakan'n önünden geçerek bir kurşunu bana atmıştır. Yerden almak istedik, koruma arkadaşlar kağıda sararak aldı. Biraz sonra bu kurşunu tutanakla polise teslim edeceğiz. Bir kişi Cumhurbaşkanı, Başbakanın, İçişleri Bakanı'nın önünden gidecek ve beni sözde ölümle tehdit edecek. Onun feriştahı gelse beni ölümle tehdit edemez. İnsanımı seviyorum. Beni üzen nokta bu olayların emniyetin gözü önünde gerçekleşmiş olması. Bize kendi önleminizi kendiniz alın diyorlar, bundan sonra alacağız. Göreceğiz kim, nasıl müdahale ediyor. Ben daha önce, demokrasiyi savunmuş parlamenter sistemi savunmuş, bunu bizim kanımızı dökmeden gerçekleştiremezsiniz demiştim. Bizim kanımızı dökerek rejimi değiştireceklerini sanıyorlar. Bir kişi ölür, bin kişi geliriz. Kimse bizi yıldıramaz." ifadesini kullandı.

FATİH CAMİİ'NDE NELER YAŞANDI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlui, camiye girdiği sırada yuhalandı. Ardından Kılıçdaroğlu'nun cenazeye gönderdiği çelenk parçalandı. Çelengin yazısı, cenaze namazı kılınmadan önce burada bulunan birkaç kişi tarafından sökülüp yere atıldı. Bunun üzerine partililer, çelengin yazısını yeniden yapıştırıp yerine koydu. Tekbir getiren bir grup, çelengi kırıp yeniden yere attı.

Yaşanan gerginlik üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan anons yaparak, cenazelerde bu tip gerginliklerin uygun olmadığı belirtti. Gerginlik, anonsun ardından yatıştı. Kılıçdaroğlu'nun cami avlusuna gelişi sırasında da kısa süreli protesto yapıldı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.